Κυριακή, 2 Ιουν.
23oC Αθήνα

Η παράδοση λέει Ελλάδα!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ποτέ στην ιστορία των μπαράζ πρόκρισης σε Μουντιάλ, στην ευρωπαϊκή ζώνη, δεν έχει ανατραπεί διαφορά δύο γκολ από τον πρώτο αγώνα. Δείτε όλες τις περιπτώσεις.

Μετά τη νίκη με 3-1 επί της Ρουμανίας η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με την παράδοση, δε, σε μπαράζ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό γιατί  όπου υπήρξαν διπλά παιχνίδια μπαράζ για την πρόκριση στη ζώνη της ΟΥΕΦΑ, ποτέ ομάδα που κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με διαφορά δύο γκολ και πάνω δεν έχει αποκλειστεί!

Στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998, η Κροατία είχε επικρατήσει με 2-0 της Ουκρανία και με το 1-1 στην ρεβάνς του Κιέβου πήρε την πρόκριση. Ακόμα πιο εύκολα τότε είχε πάρει το εισιτήριο η Γιουγκοσλαβία που διέλυσε την Ουγγαρία μέσα – έξω (5-0, 1-7).

Στα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2002 δεν υπήρξε νίκη με δύο γκολ διαφορά και πάνω στον πρώτο αγώνα, ενώ για τα μπαράζ του Μουντιάλ της Γερμανία το 2006 η Τουρκία είχε χάσει από την Ελβετία με 2-0 εκτός έδρας το πρώτο ματς. Στην ρεβάνς οι Τούρκοι επικράτησαν με 4-2 αλλά έμειναν σπίτι τους. Στην ίδια προκριματική φάση, η Ισπανία κερδίζοντας 5-1 στο πρώτο παιχνίδι τη Σλοβακία πήγε στα γήπεδα της Γερμανίας με τη ρεβάνς 1-1 στη Μπρατισλάβα.

Όσον αφορά τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2010, ούτε εκεί υπήρξε νίκη με δύο γκολ διαφορά ή παραπάνω στα πρώτα παιχνίδια, με την Ελλάδα να παίρνει μεταξύ άλλων την πρόκριση εις βάρος της Ουκρανίας με ισοπαλία 0-0 εντός και νίκη 1-0 εκτός έδρας με το γκολ του Σαλπιγγίδη.

1700 εισιτήρια παρέλαβε η ΕΠΟ για το Ρουμανία – Ελλάδα

Μαθαίνουν… σάμπα οι διεθνείς! Ετοιμάζει βαλίτσες η Εθνική (ΦΩΤΟ)

Σάντος: Αυτό το ποδόσφαιρο θέλω να βλέπω!

Βραζιλία ερχόμαστε με… Μητρογλίνιο! (VIDEO)

Μουντιάλ: Προβάδισμα για Ουκρανία και Πορτογαλία (VIDEOS)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε