Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Indian Wells: Θετική στον κορονοϊό η Σαμπαλένκα, στο No.6 του ταμπλό η Μαρία Σάκκαρη

Indian Wells: Θετική στον κορονοϊό η Σαμπαλένκα, στο No.6 του ταμπλό η Μαρία Σάκκαρη

«Θύμα» του κορονοϊού έπεσε η Αρίνα Σαμπαλένκα και δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στο Indian Wells.

Η 23χρονη αναγκάστηκε ν΄ αποσύρει τη συμμετοχή της από το τουρνουά της Καλιφόρνια (7-17/10), καθώς μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε διαγνώστηκε θετική στην Covid-19 κι ως εκ τούτου είναι αδύνατο να λάβει μέρος στο φημισμένο τουρνουά.

Πρόσφατα η Σαμπαλένκα έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του US Open, όπου ηττήθηκε από την 19χρονη Καναδή, Λέιλα Φερνάντεζ. Μέχρι να διπαιστωθεί ότι νόσησε από κορονοϊό βρισκόταν στο νο1 του γυναικείου ταμπλό του Indian Wells, δεδομένης της απόσυρσης της Άσλεϊ Μπάρτι.

Όπως έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram η Σαμπαλένκα: «Δυστυχώς βρέθηκα θετική σε τεστ που έκανα και δεν μπορέσω ν΄ αγωνιστώ στο Indian Wells.

Τέθηκα ήδη σε απομόνωση και θα μείνω εδώ μέχρι οι γιατροί να μου επιτρέψουν να επιστρέψω. Μέχρι τώρα νιώθω καλά, αλλά λυπάμαι πραγματικά που δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ φέτος στο τουρνουά.»

Να υπενθυμιστεί ότι η Λευκορωσίδα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τα WTA Finals που θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου στο Μεξικό, μαζί με τις Άσλεϊ Μπάρτι, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και Καρολίνα Πλίσκοβα.

Μετά την εξέλιξη με την Σαμπαλένκα, στο νο1 του ταμπλό περνά η Καρολίνα Πλίσκοβα, ενώ ανεβαίνει στο νο2 η Πολωνή, Ίγκα Σβιόντεκ. Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται στο νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, θα ανέβει στο νο6 του ταμπλό του Indian Wells.

Η Σαμπαλένκα είναι η 12η παίκτρια που θα απουσιάσει από το προτελευταίο 1000άρι τουρνουά της σεζόν, από το οποίο θα λείψουν σημαντικά ονόματα, καθώς εκτός από την Μπάρτι που προαναφέρθηκε δεν θα συμμετάσχουν η Ναόμι Οσάκα και η Σερίνα Γουίλιαμς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις