Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιστορική νίκη για τον ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Ζενίτ!

REUTERS

Τεράστια επιτυχία για την Κυπριακή ομάδα που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ πήρε την παρθενική του νίκη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Ζενίτ και έβαλε βάσεις ακόμη και για πρόκριση.

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Ζενίτ, αλλά πρά το ότι βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Ζιριάνοφ στο 63′ είχε την απάντηση.

Ο πρώην μέσος της ΑΕΚ, Μαντούκα στο 73′ και ο Αίλτον 2 λεπτά αργότερα έκαναν την επική ανατροπή και χάρισαν στον ΑΠΟΕΛ την τεράστια νίκη.

Η νίκη του ΑΠΟΕΛ ήταν πέρα για πέρα δίκαη. Ήταν η ομάδα που δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες στο Α΄μέρος με τους Τρισκόφσκι και Αλμέιδα. Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ έλεγξε τον αγώνα , όμως σε μια ανύποπτη στιγμή η Ζενίτ κατάφερε να προηγηθεί στο σκόρ. Όμως απο το σημείο αυτό το συγκρότημα του Γιοβάνοβιτς έδειξε το πόσο μεγάλη ομάδα. ”Εκτέλεσε την Ζενίτ με τους ίδους δράστες που έθεσαν νοκ άουτ την Βίσλα,  τους Μαντούκα και Αλμέιδα. Στο τέλος οι Ρώσοι έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν όμως ο Θρύλος κράτησε γερά και έγραψε ιστορία.
 
Συγχαρητήρια στον κόσμο που στήριξε με πάθος την ομάδα και μετά το 0-1 και στο τέλος μέθυσε απο τη χαρά αυτής της ανεπανάληπτης επιτυχίας.
 

Οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία πήραν την δόξα , όμως παράλληλα αυτή η νίκη έχει και άλλες προεκτάσεις. Αναφερόμαστε στο οικονομικό. Ο ΑΠΟΕΛ θα βάλει στο ταμείο του 800 χιλιάδες ευρώ και ουσιαστικά κάνει απόσβεση των μετεγραφών που έκανε πριν λίγες μέρες.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Πόρτο νίκησε με 2-1 την Σαχτάρ αν και βρέθηκε και αυτή πίσω στο σκορ με το γκολ του Λουίζ Αντριάνο στο 12′. Ο Χουλκ στο 28′ και ο Κλέμπερ στο 51΄σημείωσαν τα γκολ των Δράκων.

Στο τέλος… σκοράρουν οι Ιταλοί – Μπαρτσελόνα-Μίλαν 2-2

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε