Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

La Liga: «Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται έσοδα 200 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει μετεγγραφές»

La Liga: «Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται έσοδα 200 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει μετεγγραφές»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο πρόεδος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας ξεκαθάρισε ότι η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κάνει μετεγγραφές και για να αλλάξουν τα δεδομένα θα πρέπει να έχει έξτρα έσοδα της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Τέμπας μίλησε στο συνέδριο «Business of Football» των Financial Times και αναφέρθηκε στα μπάτζετ των ομάδων και τους οικονομικούς ελέγχους, υποστηρίζοντας ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να ξοδεύει μόλις το 40% των χρημάτων που λαμβάνει από τις πωλήσεις παικτών.

Οι δηλώσεις του Τέμπας

«Σήμερα, η Μπαρτσελόνα δεν έχει χώρο στο μπάτζετ της για να μεταγραφές στο ερχόμενο μεταγραφικό παράθυρο. Εκείνη προέβη σε μία αμφισβητήσιμη συμπεριφορά η οποία είχε επίδραση στην La Liga κι εμείς πράττουμε αναλόγως. Έχουμε καταλήξει πως δεν μπορεί να υπογράψει άλλους παίκτες.

Πούλησαν τηλεοπτικά δικαιώματα αξίας 700 εκατ. ευρώ και προσπάθησαν να βρουν διάφορους τρόπους για να λύσουν το πρόβλημα, αλλά δεν θα είναι δυνατό να το κάνουν αυτό την επόμενη σεζόν. Έχουμε αυστηρούς οικονονικούς ελέγχους. Στο τέλος κάθε παραθύρου λέμε στην κάθε ομάδα του πρωταθλήματος τι μπορεί να ξοδέψει.

Στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, εκείνη έχει ρίξει τα έξοδα για αμοιβές και μεταγραφές από τα 650 στα 450 εκατ. ευρώ, οπότε θα χρειαστεί ακόμη να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για να μπορεί να κάνει μεταγραφές.

Πρέπει να μειώσουν την επένδυσή τους σε παίκτες και να μεγαλώσουν τις πωλήσεις τους, επειδή για κάθε ποσό που παίρνουν απ’ αυτές μπορούν να ξοδεύουν μόλις το 40% αυτού».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις