Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

La Liga, Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-1: Νίκη με ανατροπή και πιο κοντά στην κορυφή οι «μπλαουγκράνα»

La Liga, Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-1: Νίκη με ανατροπή και πιο κοντά στην κορυφή οι «μπλαουγκράνα»
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 την Βαλένθια στο «Καμπ Νου» για την 9η αγωνιστική της La Liga και πλησίασε στους 5 βαθμούς από την κορυφή έχοντας ωστόσο και ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ ακολουθεί το clasico ε την Ρεάλ.

Να «ξυπνά» φαίνεται σιγά-σιγά η Μπαρτσελόνα, που παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Γκάγια στο 5′ από την Βαλένθια, έβγαλε αντίδραση και έφτασε σε μία δύσκολη, αλλά πολύτιμη νίκη. Ο Φατί αρχικά ισοφάρισε για τους Καταλανούς στο 13′, ενώ ο Ντεπάι πριν λήξει το ημίχρονο (41′) μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι για το 2-1. 

Στην επανάληψη οι «νυχτερίδες» πίεσαν για την ισοφάριση και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Ο Κάρλος Σολέρ σημάδεψε το δοκάρι (53’), ενώ ο Τερ Στέγκεν ήταν για πρώτη φορά φέτος καθοριστικός με δύο σημαντικές επεμβάσεις σε προσπάθειες από Γκέδες (57’) και Σολέρ (79’) πριν τελικά ο Κουτίνιο στο 83′ διαμορφώσει το τελικό 3-1,

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται πλέον στην 7η θέση έχοντας 15 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο από την Σοσιεδάδ που βρίσκεται στην κορυφή με 20 βαθμούς, αλλά και από Ράγιο, Οσασούνα που προπορεύονται, ενώ απέχει δύο πόντους από Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη, που έχουν και αυτές από 8 ματς, αλλά 17 βαθμούς.

Νωρίτερα σε τροχιά… πρωταθλητισμού παρέμεινε η Σεβίλη, η οποία νίκησε 1-0 τη Θέλτα στο «Μπαλαϊδος», σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική. Ένα γκολ του Ράφα Μιρ στο 54΄ -κι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Σάντι Μίνα- έκρινε τον αγώνα και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Χουλέν Λοπετέγκι να πιάσει στη δεύτερη θέση τις Ρεάλ και Ατλέτικο, τα παιχνίδια των οποίων αναβλήθηκαν (σημειώνεται ότι και η Σεβίλη «χρωστάει» ένα ματς με την Μπαρτσελόνα).

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις