Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

La Liga, Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Οι Μαδριλένοι «κόλλησαν» και η κορυφή πήρε «φωτιά»

La Liga, Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Οι Μαδριλένοι «κόλλησαν» και η κορυφή πήρε «φωτιά»
ΦΩΤΟ Reuters

Στη «λευκή» ισοπαλία έμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βιγιαρεάλ για την 24η αγωνιστική της La Liga και η διαφορά από την δεύτερη Σεβίλλη μειώθηκε στους 4 βαθμούς.

Τρεις ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν, για τους «16» του Champions League, η Ρεάλ έχασε βαθμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς έμεινε στο 0-0 με τη Βιγιαρεάλ στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα». Ο Κάρλο Αντσελότι, που δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπενζεμά και Μεντί, δεν έκανε ιδιαίτερο rotation (μόνο ο Μόντριτς έμεινε στον πάγκο από τους βασικούς), ενώ χρησιμοποίησε σε ρόλο σέντερ φορ τον Μπέιλ.

Οι γηπεδούχοι, που μάχονται για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο δοκάρι του Νταντζούμα. Οι «μερένγκες» ανέβηκαν στο δεύτετο μέρος, αλλά ο Ρούγι σταμάτησε δύο φορές τον Μπέιλ (τη μία με τη βοήθεια του δοκαριού) κι άλλη μία τον Βινίσιους. Ο Γιόβιτς πήρε τη θέση του Μπέιλ στο τελευταίο τέταρτο, αλλά στάθηκε ο μοιραίος για τη Ρεάλ, καθώς στις καθυστερήσεις «σημάδεψε» το δοκάρι σε τετ-α-τετ.

Νωρίτερα επίσης ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Κάντιθ με τη Θέλτα στο «Νουέβο Μιραντίγια». Μάλιστα, οι γηπεδούχοι του Σέρχιο Γκονζάλεθ θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί που έφυγαν με όφελος ενός βαθμούς, καθώς η ομάδα του Βίγκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φύγει με το «διπλό».

Στο 83΄, ο διαιτητής Αντόνιο Ματέου καταλόγισε (πολύ αυστηρό) πέναλτι σε μαρκάρισμα του γκολκίπερ Λεντέσμα, που δεν φάνηκε (στο ριπλέι) να αγγίζει τον αντίπαλό του, αλλά ο Σάντι Μίνα απέτυχε να νικήσει από τα 11 βήματα τον τερματοφύλακα της Κάντιθ, που απέκρουσε.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11/02
Σεβίλλη-Έλτσε 2-0
(70′ Πάπου Γκόμες, 76′ Μιρ)
Σάββατο 12/02
Κάντιθ-Θέλτα 0-0
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0
Ράγιο Βαγεκάνο-Οσασούναλ (19:30)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε (22:00)
Κυριακή 13/02
Αλαβές-Βαλένθια (15:00)
Λεβάντε-Μπέτις (17:15)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Γρανάδα (19:30)
Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα (22:00)
Δευτέρα 14/02
Μαγιόρκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις