Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

MLS: Με Γιώργο Γιακουμάκη αλλά χωρίς Λιονέλ Μέσι η κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος

MLS: Με Γιώργο Γιακουμάκη αλλά χωρίς Λιονέλ Μέσι η κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος
ΑΠΕ_Reuters

Το κορυφαίο όνομα που αγωνίζεται στο MLS, ο Λιονέλ Μέσι, δεν μπόρεσε να βρει θέση στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, σε αντίθεση με τον Έλληνα διεθνή επιθετικό, Γιώργο Γιακουμάκη.

Το 2023 ήταν η… χρονιά του Γιώργου Γιακουμάκη, ο οποίος “τσάκισε” τις αντίπαλες εστίες στο MLS, σε μια σεζόν που το πρωτάθλημα των ΗΠΑ κινήθηκε στους ρυθμούς της μετεγγραφής του Λιονέλ Μέσι.

Ο άλλοτε επιθετικός των ΑΕΚ και Σέλτικ κατέκτησε στις αρχές Νοεμβρίου τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη στο MLS “νικώντας” τον Λιονέλ Μέσι και τώρα πανηγύρισε μία ακόμα σπουδαία διάκριση.

Το MLS ανακοίνωσε τους κορυφαίους έντεκα παίκτες του πρωταθλήματος (ψήφισαν εκπρόσωποι του Τύπου, ποδοσφαιριστές και μέλη των τεχνικών επιτελείων των ομάδων) και μεταξύ αυτών βρέθηκε ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Την ίδια στιγμή, ο Λιονέλ Μέσι -ο οποίος λίγο έλειψε από το… πουθενά να βάλει την Ίντερ Μαϊάμι στα playoffs αλλά τραυματίστηκε- δεν ψηφίστηκε και δεν βρίσκεται στην ενδεκάδα.

Η κορυφαία 11άδα του MLS για το 2023

Τερματοφύλακας: Ρόμαν Μπούρκι (St. Louis CITY SC)

Αμυντικοί: Ματ Μιάζγκα (FC Cincinnati), Τιμ Πάρκερ (St. Louis CITY SC), Γουόκερ Ζίμερμαν (Nashville SC)

Μέσοι: Λουτσιάνο “Λούτσο” Ακόστα (FC Cincinnati), Τιάγκο Αλμάδα (Atlanta United), Έκτορ Ερέρα (Houston Dynamo FC), Χάνι Μούκταρ (Nashville SC)

Επιθετικοί: Ντένις Μπουάνγκα (LAFC), Γιώργος Γιακουμάκης (Atlanta United), Χουάν “Κούτσο” Ερνάντεζ (Columbus Crew)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις