Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Με Ιβάνοβιτς ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού! Έξι οι σίγουρες αποχωρήσεις

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και με ηρεμία θα σχεδιαστεί η επόμενη σεζόν. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι το Final 4 της Ευρωλίγκας και για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση στο ρόστερ. Η αρχή, πάντως, θα γίνει με την επιλογή προπονητή.

Η κατάκτηση του 2ου συνεχόμενοι νταμπλ έφερε χαμόγελα στον Παναθηναϊκό που, πλέον, κοιτάζει το μέλλον. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε τονίσει ότι βασικός στόχος είναι η ελληνοποίηση του ρόστερ και φυσικά η επιστροφή στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στον πάγκο αλλά το πιθανότερο είναι να αναζητήσει έναν έμπειρο προπονητή. Το μεγάλο φαβορί είναι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν αποκλείεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να έρθει στην Ελλάδα ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους “πράσινους”.

Μένουν οι βασικοί, μοιρασμένες οι πιθανότητες για Μπράμο

Από το φετινό ρόστερ θα μείνουν αρκετοί βασικό παίκτες. Διαμαντίδης, Φώτσης, Ματσιούλις, Μαυροκεφαλίδης, Λάσμε, Γκιστ, Παππάς και Γιάνκοβιτς θα είναι και την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό. Θέμα αναμένεται να υπάρξει με τον Μπράμο ο οποίος έχει οψιόν στο συμβόλαιό του αλλά δεν αποκλείεται να ζητήσει σημαντική αύξηση των αποδοχών του και οι πιθανότητες παραμονής του είναι μοιρασμένες.

Φεύγουν 4 γκαρντ και 2… βοηθητικοί

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και ο Διαμαντίδης χρειάστηκε να παίζει περισσότερα από 30 λεπτά ακόμη και σε εύκολα ματς. Ούκιτς, Κάρι, Ράιτ και Αποστολίδης θα αποτελέσουν παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει σημαντική ενίσχυση στη γραμμή των γκαρντ.

Σανγκ και Μπατίστ βοήθησαν ελάχιστα και θα αποχωρήσουν από την ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι “πράσινοι” θα χρειαστεί να αποκτήσουν, τουλάχιστον, 5 παίκτες.

Βουγιούκας και Καλάθης οι μεγάλοι στόχοι

Ο Ίαν Βουγιούκας είναι ένας από τους βασικούς στόχους αφού το συμβόλαιό του με την Ούνικς ολοκληρώνεται. Το κασέ του είναι υψηλό και μόνο αν μειώσει τις απαιτήσεις του θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Διακαής πόθος είναι ο Νικ Καλάθης αλλά ο ελληνοαμερικανός γκαρντ έκανε εξαιρετική σεζόν στο ΝΒΑ και δεν είναι εύκολο να αφήσει το αμερικανικό όνειρο και να γυρίσει στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που θα απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό. Ο Ντι Τζέι Κούπερ του ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή σεζόν και δεν αποκλείεται να πάρει τη μία θέση των γκαρντ που αδειάζει ενώ Αθηναίου και Μποχωρίδης είναι παίκτες που εξετάζονται.

Γιαννακόπουλος: Μας είχαν τελειωμένους, αλλά πήραμε ό,τι υπήρχε

Παναθηναϊκός: “Αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα ο Ιβάνοβιτς”

Το… αινιγματικό tweet του Λοτζέσκι και η διευκρίνιση

Μένουν εκτός Εθνικής Σπανούλης και Περπέρογλου!

Αλβέρτης: Δεν είμαι καριερίστας – Ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή μου!

Η… καρδιά του Παναθηναϊκού και ο “αποτυχημένος” Ολυμπιακός

Σπανούλης: Αναλαμβάνω εγώ όλη την ευθύνη!

Διαμαντίδης: Που να πάω; Εδώ είναι η οικογένεια μου

Η χρυσή βίβλος της Basketleague


“Πράσινος” αυτοκράτορας! Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε