Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μουντομπάσκετ: Πρώτη και καλύτερη η Εθνική! Με την Σερβία στους “16”

ΦΩΤΟ FIBA.COM
ΦΩΤΟ FIBA.COM

– Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση για την Εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας
– Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επικράτησε με 79-71 της Αργεντινής, έκανε το 5/5 στον δεύτερο όμιλο και τερμάτισε στην πρώτη θέση
– Κορυφαίοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος οι Μπορούσης και Καλάθης
– Αντίπαλος στους “16”, την Κυριακή, η Σερβία, ενώ στα προημιτελικά περιμένει ο αντίπαλος του Βραζιλία – Αργεντινή

Το LIVE του αγώνα

Σε ακόμα ένα παιχνίδι η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να δείξει από το ξεκίνημα ποιος είναι το αφεντικό. Αυτή τη φορά μάλιστα οι διεθνείς ήταν εύστοχοι και από την γραμμή του τριπόντου, γεγονός που τους επέτρεψε να χτίσουν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Κατσικάρη ήταν για ακόμα μία φορά απόλυτα συγκεντρωμένη και συνδυάζοντας θέαμα με ουσία έφτασε ακόμα και στο +19.

Η Αργεντινή έδειξε να συμβιβάζεται με την ήττα όταν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι βασικοί αποσύρθηκαν. Ωστόσο, η χαλάρωση της ελληνικής ομάδας επέτρεψε στους Αργεντίνους να κάνουν γρήγορα έναν εντυπωσιακό σερί και να πλησιάσουν στο καλάθι.

Εκείνη τη στιγμή όμως η ελληνική ομάδα έδειξε χαράκτηρα, έφτιαξε ξανά μια διαφορά ασφαλείας και τελικά πανηγύρισε χωρίς άγχος ακόμα μία νίκη.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νικ Καλάθης με 18 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Κατσικάρη, την Κυριακή η Σερβία, ενώ ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παίξει στα προημιτελικά με τον νικητή του Βραζιλία Αργεντινή.

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 44-33, 64-50, 79-71. 

Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 17 (5 ριμπ.), Μάτα, Καμπάτσο 10, Πριχιόνι 10, Λαπροβιτόλα 7, Γκουτιέρες 3, Ντέλια 4, Χερμάν 7, Νοσιόνι 8, Σαφάρ 5. 

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 16 (15 ριμπ.), Ζήσης 13, Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18, Παπανικολάου 6, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 2, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15.

Μουντομπάσκετ: TOP 5 με… ιπτάμενο Παπανικολάου (VIDEΟ)

“Ισοπεδωτική” η Ισπανία! Έκανε… πλάκα στους πρωταθλητές Ευρώπης

Επίσημη αγαπημένη και… αγριεμένη!

Μουντομπάσκετ: Ο Μπαρέα έδωσε ελπίδες στο Πουέρτο Ρίκο

“Νυστέρι” για τον Σχορτσανίτη!

Για… πλάκα οι ΗΠΑ – “Φρένο” για Λιθουανία

Χειρουργείο για τον Μάικ Μπράμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε