Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

NBA: Ζήτησε συγγνώμη ο Μοράντ για το “γ@μ@στ@ την αστυνομία” (pics)

NBA: Ζήτησε συγγνώμη ο Μοράντ για το “γ@μ@στ@ την αστυνομία” (pics)

Ο 20χρονος Τζα Μοράντ είναι το απόλυτο φαβορί για το βραβείο του Rookie της σεζόν στο NBA, αλλά μία ανάρτησή του στο twitter έφερε έντονες αντιδράσεις εναντίον του.

Ο Αμερικανός γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις, παρασύρθηκε από το “κλίμα” των ημερών στις ΗΠΑ και αναδημοσίευσε μία φωτογραφία του που έγραφε “F@ck 12” στο πίσω μέρος της φανέλας του, το οποίο και σημαίνει “γ@μ@στ@ την αστυνομία“.

Ο 20χρονος Τζα Μοράντ είναι το απόλυτο φαβορί για το βραβείο του Rookie της σεζόν στο NBA, αλλά μία ανάρτησή του στο twitter έφερε έντονες αντιδράσεις εναντίον του.

Ο Αμερικανός γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις, παρασύρθηκε από το “κλίμα” των ημερών στις ΗΠΑ και αναδημοσίευσε μία φωτογραφία του που έγραφε “F@ck 12” στο πίσω μέρος της φανέλας του.

https://twitter.com/ComplexSports/status/1277340789257973766

Μετά το σάλο που δημιούργησε όμως, αναγκάστηκε να προβεί σε νέα ανάρτηση με δήλωση στην οποία απολογήθηκε στους αστυνομικούς, με αιχμές όμως και για την αστυνομική βία κατά των μαύρων.

Η απολογητική ανάρτηση του Μοράντ

«Πρώτα θα ήθελα να απολογηθώ που έκανα repost κάτι, το οποίο ξεκάθαρα δεν εκφράζει αυτό που ήθελα να μοιραστώ. Η ανάρτησή μου είχε στόχο να εστιάσει στους κακούς αστυνομικούς, που πάνε να την γλιτώσουν για φόνους άοπλων μαύρων ανδρών και γυναικών κι εκείνους που συνεχίζουν να παρενοχλούν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες για το “Black Lives Matter”.

Ξέρω πως υπάρχουν καλοί αστυνομικοί εκεί έξω. Ξέρω μερικούς και κάποιοι είναι οικογένεια. Είμαι ευγνώμων στους αστυνομικούς του Murray State που με φρόντισαν και εκείνους που συνεχίζουν να με προσέχουν στους Γκρίζλις. Χρειαζόμαστε καλούς αστυνομικούς, για να προχωρήσουμε και να σιγουρευτούμε πως άλλοι αστυνομικοί δεν κάνουν κατάχρηση της δύναμής τους.

Είναι πολλές οι μαύρες ζωές που πήρε η αστυνομία και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτό. Μπορεί να με βλέπετε σαν έναν απλό παίκτη μπάσκετ και μπορεί να χάσω μερικούς fans επειδή μιλάω, αλλά δεν θα μείνω σιωπηλός.

Οι μαύρες ζωές έχουν σημασία! Πού είναι η δικαιοσύνη για τη Μπριόνα Τέιλορ; Και τις άλλες αμέτρητες αθώες μαύρες ζωές που έχουν “φύγει” στα χέρια βρώμικων αστυνομικών χωρίς καταδίκες;».

https://twitter.com/JaMorant/status/1277451639239081985

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις