Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Nations League Play Offs: Με λυτρωτή τον Σάβιτς οι Σέρβοι, νοκ-άουτ η Βοσνία του Μπάγεβιτς (videos)

Nations League Play Offs: Με λυτρωτή τον Σάβιτς οι Σέρβοι, νοκ-άουτ η Βοσνία του Μπάγεβιτς (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Τα ημιτελικά  των Play Offs του Nations League ολοκληρώθηκαν και πλέον είναι γνωστές οι 8 ομάδες που θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση του Euro που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021. 

Με πρωταγωνιστή τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, που μπήκε ως αλλαγή στο 80’ και σημείωσε δύο γκολ (το δεύτερο απίστευτο και στην παράταση) η Σερβία απέκλεισε τη Νορβηγία επικρατώντας με 2-1 εκτός έδρας και θα διεκδικήσει το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για την τελική φάση του Euro. Ο επιθετικός της Λάτσιο έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 81’, αλλά δύο λεπτά πριν το φινάλε, ο Νόρμαν λύτρωσε τους Νορβηγούς, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, στο 102’ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του.

Σε θρίλερ, που κρίθηκε στα πέναλτι, εξελίχθηκε και το παιχνίδι στο Σαράγεβο μεταξύ της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης του Ντούσαν Μπάγεβιτς και της Βορείου Ιρλανδίας. Κρούνιτς (14’) και ΜακΓκιν (53’) διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 της κανονικής διάρκειας, το οποίο παρέμεινε και μετά την ημίωρη παράταση. Στη ρώσικη ρουλέτα, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στη νίκη με 4-3.

Από την άσπρη βούλα κρίθηκαν άλλες δύο προκρίσεις της βραδιάς. Στη Γλασκώβη, Σκωτία και Ισραήλ ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα μετά από 120 λεπτά αγώνα και οι Σκοτσέζοι νίκησαν 5-3 στα πέναλτι, ενώ στη Μπρατισλάβα, Σλοβακία και Ιρλανδία επίσης έμειναν στο 0-0, με τους Σλοβάκους να επικρατούν με 4-2.

Νωρίτερα η Γεωργία επικράτησε 1-0 της Λευκορωσίας, Ισλανδία και Βόρεια Μακεδονία με το ίδιο σκορ (2-1) προκρίθηκαν εις βάρος των Ρουμανίας και Κόσοβου, ενώ το μοναδικό «διπλό» έως τώρα πέτυχε η Ουγγαρία με 3-1 επί της Βουλγαρίας στην Σόφια.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών των play-offs

Νορβηγία-Σερβία 1-2 παρ. (1-1 κ.δ.)

(88’ Νόρμαν – 82’, 102’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς)

Σκωτία-Ισραήλ 5-3 πεν. (0-0 κ.δ. / 0-0 παρ.)

Γεωργία-Λευκορωσία 1-0
(7’ πεν. Οκριασβίλι)

 

Β. Μακεδονία-Κόσοβο 2-1
(16’ αυτ. Αλίτι, 33’ Βελόφσκι – 29’ Χαντεργκιονάι)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Β. Ιρλανδία 3-4 πεν. (1-1 κ.δ. / 1-1 παρ.)
(14’ Κρούνιτς – 53’ ΜακΓκιν)

Σλοβακία-Ιρλανδία 4- 2 πεν. (0-0 κ.δ. / 0-0 παρ.)

Βουλγαρία-Ουγγαρία 1-3
(89’ Γιόμοφ – 17’ Όρμπαν, 47’ Κάλμαρ, 75’ Νίκολιτς)

Ισλανδία-Ρουμανία 2-1
(16’, 35’ Σίγκουρτσον – 63’ πεν. Μαξίμ)

 


Τα νοκ άουτ ζευγάρια των τελικών των play-offs (12/11)

Σερβία-Σκωτία

Γεωργία-Β. Μακεδονία

Β. Ιρλανδία-Σλοβακία

Ουγγαρία-Ισλανδία

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις