Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Nations League, Ισπανία – Γαλλία 1-2: Ανατροπή και κούπα στο «Σαν Σίρο»

Nations League, Ισπανία – Γαλλία 1-2: Ανατροπή και κούπα στο «Σαν Σίρο»
Reuters

Η Γαλλία “έβαψε” μπλε τον συγκλονιστικό τελικό του Nations League. Η Ισπανία προηγήθηκε στο “Σαν Σίρο”, αλλά η ομάδα του Ντεσάμπ -όπως έκανε και στον ημιτελικό με το Βέλγιο- έφτασε στην ανατροπή και σήκωσε το τρόπαιο (2-1) με τα γκολ των Μπενζεμά και Εμπαπέ. Μεγάλες επεμβάσεις του Γιορίς στο φινάλε του ματς.

Μετά τις κατακτήσεις των Μουντιάλ, των Euro, του χρυσού σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, η Γαλλία πρόσθεσε και τον τίτλο του Nations League στη συλλογή της. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ νίκησε την Ισπανία (2-1) με ανατροπή και σήκωσε την κούπα στον τελικό του “Σαν Σίρο”.

Η Γαλλία μπήκε με το… πόδι στο γκάζι στον τελικό με την Ισπανία, προσπαθώντας να μπει με αξιώσεις στα καρέ του Σιμόν. Από το 10λεπτο και μετά, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε προσπάθησε να “πατήσει” καλύτερα, αλλά πέρα από ένα σουτ του Ογιαρθάμπαλ (κόντραρε και έφτασε εύκολα στα χέρια του Γιορίς) δεν είδαμε κάτι καλό.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε όμως απέκτησε σιγά σιγά την κατοχή της μπάλας και έβγαλε το γνωστό παιχνίδι με τις πολλές πάσες στον αγωνιστικό χώρο του “Σαν Σίρο”, με την Γαλλία να προσέχει αρκετά την άμυνα της. Η ομάδα του Ντεσάμπ δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια απειλητική φάση στην εστία του Γιορίς στο πρώτο μέρος (Μπενζεμά – Γκριεζμάν και Εμπαπέ… εξαφανίστηκαν από ένα σημείο και μετά) και μάλιστα στο φινάλε του, είδε τον Βαράν να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Η Ισπανία είχε μια ξεκάθαρη υπεροχή στο πρώτο μισό της επανάληψης, πιέζοντας για ένα γκολ, με την Γαλλία να δυσκολεύεται αρκετά (φώναξε γι’ αυτό ο Πογκμπά). Μέσα σε δυο λεπτά είδαμε ό,τι δεν είδαμε στην πρώτη ώρα του τελικού. Στο 64′ οι “μπλε” είχαν δοκάρι με σουτ του Ερναντέζ -μετά από υπέροχη αντεπίθεση- και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ογιαρθάμπαλ νίκησε τον Γιορίς με σουτ εντός μεγάλης περιοχής (1-0). Δυο λεπτά μετά, ο Μπενζεμά έπιασε υπέροχο φαλτσαριστό σουτ, νίκησε τον Σιμόν και έφερε το ματς στο 1-1.

 

Ο τελικός πήρε… φωτιά με την Γαλλία να παίρνει τα πάνω της και να βγάζει και πάλι ανταγωνιστικό πρόσωπο, με… μπροστάρη τον Μπενζεμά. Στο 80′ η άνοδος της έφερε αποτέλεσμα και το 1-2. Ο Εμπαπέ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και νίκησε τον Σιμόν, σε ένα γκολ οριακό, που πέρασε από τον έλεγχο του VAR.

Η Γαλλία προσπάθησε να διαχειριστεί την πρωτοπορία της στο σκορ και στο 88′ λίγο έλειψε να το.. πληρώσει, αλλά ο αρχηγός της, Γιορίς, είχε έξοχη επέμβαση στο μονοκόματο σουτ του Ογιαρθάμπαλ. Κάτι ανάλογο έκανε στο επόμενο λεπτό και ο Σιμόν, στο σουτ του Εμπαπέ. Στο 90+4′ ο Γιορίς είχε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ προς την εστία του, αυτή τη φορά του Πίνο, για να έρθει αμέσως μετά ο Άγγλος διαιτητής, Άντονι Τέιλορ και να σφυρίξει τη λίγη του τελικού του “Σαν Σίρο”.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (80′ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84′ Φορνάλς), Τόρες (84′ Μερίνο), Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (61′ Γιέρεμι)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43′ Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79′ Ντιμπουά), Τσουαμενί, Πογκμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Εμπαπέ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις