Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Nations League, Ιταλία – Ισπανία 1-2: Πήρε εκδίκηση με Τόρες και της έσπασε το αήττητο

Nations League, Ιταλία – Ισπανία 1-2: Πήρε εκδίκηση με Τόρες και της έσπασε το αήττητο
Reuters

Η επανάληψη του ημιτελικού του Euro 2020 αυτή τη φορά είχε άλλη νικήτρια ομάδα. Η Ισπανία ήταν… άνετη μέσα στο “Σαν Σίρο”, επικράτησε της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιταλίας με 2-1 και πέρασε στον κυριακάτικο τελικό του UEFA Nations League (Βέλγιο – Γαλλία ο άλλος ημιτελικός). Αποβλήθηκε ο Μπονούτσι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και… ακολούθησαν τα γκολ του Φεράν Τόρες. Μείωσε ο Πελεγκρίνι, όταν οι γηπεδούχοι είχαν μείνει από δυνάμεις.

Με αυτό το 2-1, η Ισπανία έσπασε το απίθανο αήττητο σερί της Ιταλίας (37 ματς χωρίς ήττα για την “σκουάντρα ατζούρα”). Να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Μαντσίνι είχε να δεχτεί τουλάχιστον δύο γκολ σε έναν αγώνα από τον Ιούνιο του 2018 και το φιλικό με την Γαλλία (3-1).

Η Ιταλία μπήκε στο ματς κόντρα στην Ισπανία με… αέρα πρωταθλήτριας Ευρώπης, έχοντας επιθετική διάθεση και πλησιάζοντας αρκετές φορές την αντίπαλη εστία. Ο Σιμός είχε αρκετή δουλειά στο ξεκίνημα του αγώνα.

Παρά την πίεση που δέχθηκε, η Ισπανία ήταν αυτή που στο 17 άνοιξε το σκορ. Ο Ογιαρθάμπαλ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά και ο Τόρες κίνησε τον Ιταλό πορτιέρε για το 0-1.

Δυο λεπτά μετά, το δεξί δοκάρι και ο Μπονούτσι “έσωσαν” την “σκουάντρα ατζούρα” και τον Ντοναρούμα (όσες φορές ακουμπούσε την μπάλα άκουγε αποδοκιμασίες). Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Μάρκος Αλόνσο έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Ιταλός τερματοφύλακας φάνηκε… σίγουρος, αλλά η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του, αλλά η τύχη ήταν με το μέρος του.

Οι Ισπανοί έδειξαν να… πατάνε καλύτερα στη συνέχεια και απέκτησαν την κατοχή της μπάλας. Η Ιταλία όμως συνέχισε να είναι επιθετική. Στο 34′ ο Σιμόν είχε επέμβαση σε σουτ του Μπερναρντέσκι, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό -σε αντεπίθεση της ομάδας του Μαντσίνι- ο… ολομόναχος Ινσίνιε δεν έκανε καλό πλασέ από πολύ καλό σημείο.

Τα πράγματα όμως πήραν την… κατηφόρα για την Ιταλία, στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 42′ ο Μπονούτσι χτύπησε τον Μπουσκέτς σε εναέρια μονομαχία με αγκωνιά και άφησε την “σκουάντρα ατζούρα” με δέκα παίκτες. Στην τελευταία φάση του 45λέπτου, η Ισπανία έφτασε στο 0-2 με την δύσκολη κεφαλιά του Φεράν Τόρες. Ο 21χρονος εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι έφτασε με το συγκεκριμένο τέρμα τα 12 γκολ σε 21 ματς με τους Ίβηρες.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε πιο… ήρεμους ρυθμούς, με την Ισπανία να έχει τον έλεγχο. Στο 63′ η κεφαλιά του Ογιαρθάμπαλ πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε πολλές αλλαγές, με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν στο 78 το 0-3. Ο Αλόνσο βγήκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Ντοναρούμα -με εκπληκτική επέμβαση- έβγαλε το σουτ του αντιπάλου του.

Το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον στο 83′. Ο Κιέζα, ξεχύθηκε μπροστά, την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα στον Πελεγκρίνι, που μείωσε σε 2-1. Οι Ιταλοί στις εξέδρες αναθάρρησαν, αλλά η Ισπανία στον αγωνιστικό χώρο είχε την ψυχραιμία -και περισσότερη ενέργεια- κι έτσι έφτασε στη νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις