Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Nations League, Κόσοβο – Ελλάδα 0-1: Η Εθνική νίκησε στην Πρίστινα και ανέβηκε στην πρώτη θέση

Nations League, Κόσοβο – Ελλάδα 0-1: Η Εθνική νίκησε στην Πρίστινα και ανέβηκε στην πρώτη θέση
ΦΩΤΟ Intime

Η Ελλάδα μετά από μια ακόμη πειστική εμφάνιση, επικράτησε του Κοσόβου 1-0 με γκολ του Τάσου Μπακασέτα και έπιασε πρωτιά στο δεύτερο όμιλο της LEAGUE C του Nations League

Η εποχή Πογέτ έχει ξεκινήσει ιδανικά για την Ελλάδα, η οποία μετά το Μπέλφαστ πέρασε από μια ακόμη δύσκολη έδρα όπως η Πρίστινα, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για την κορυφή. Πρωταγωνιστής για ένα ακόμη ματς ο Τάσος Μπακασέτας ο οποίος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Από την άλλη οι Κοσοβάροι προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά η κόκκινη του Αλίτι ουσιαστικά τους έκοψε τα φτερά.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση, δείχνοντας διάθεση να πιέσουν από την αρχή την Ελλάδα. Μάλιστα στο 5ο λεπτό λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, με τον Ζενέλι να βγαίνει τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, και τον Έλληνα πορτιέρο να διώχνει σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι μετά από την πίεση των πρώτων λεπτών συνήλθαν και ισορρόπησαν το παιχνίδι, προσπαθώντας να επιτεθούν κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Τσιμίκα.

Τελικά η πίεση της Ελλάδας απέφερε καρπούς στο 36ο λεπτό, με τον Μάνταλο να τροφοδοτεί τον Μπακασέτα έξω από την περιοχή και εκείνος με δυνατό σουτ να ανοίγει το σκορ παγώνοντας την Πρίστινα.

Οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να κρατήσουν χωρίς προβλήματα το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ μπήκαν δυνατά και στο 49ο λεπτό λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν μετά από σέντρα του Λημνιού ο Μουρίκι μπερδεύτηκε και παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι μετά από μια σέντρα σουτ. 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως ανήκε στο Μπάλντοκ για να τελειώσει το παιχνίδι, ο οποίος μετά από πάσα του Λημνιού βρέθηκε απέναντι στον Μούριτς αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοσοβάρο πορτιέρο και να συνδυάσει  με γκολ το ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα.

Το Κόσοβο προσπάθησε να απαντήσει , με σημαντικότερη στιγμή την κεφαλιά του Ραχμάνι η οποία βρήκε σε ετοιμότητα τον Βλαχοδήμο.

Η δεύτερη κίτρινη του Αλίτι, στέρεψε τις ελπίδες των γηπεδούχων να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση, ολοκληρώνοντας μάλιστα τον αγώνα με 9 παίκτες μετά την απευθείας κόκκινη στον  Μούριτς.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους Έλληνες διεθνείς να κάνουν το 2/2 και τον Γκουστάβο Πογέτ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις