Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Nations League: Πρώτη νίκη για Γερμανία – Κορυφή με… δώρο η Ισπανία (videos)

Nations League: Πρώτη νίκη για Γερμανία – Κορυφή με… δώρο η Ισπανία (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

«Σεφτέ» στις νίκες στο Nations League έκανε η Γερμανία, μέσα στην έδρα της Ουκρανίας (2-1). Το παιδαριώδες λάθος στην άμυνα των Ελβετών έδωσε στους Ισπανούς την ευκαιρία να νικήσουν (1-0) και να μείνουν μόνοι πρώτοι στον όμιλο τους.

Την παρθενική της νίκη (!) στο Nations League πέτυχε η Γερμανία, που πέρασε από το «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, νικώντας με 2-1 την αποδεκατισμένη -από τον κορονοϊό και τους τραυματισμούς- Ουκρανία.

Μετά από 4 ισοπαλίες και 2 ήττες η «νασιονάλ μανσάφτ» πέτυχε το πρώτο της «τρίποντο» στο Nations League, προερχόμενη μάλιστα από 2 ισοπαλίες με Ισπανία και Ελβετία με το ίδιο σκορ (1-1).

Στο 20’ ο Γκίντερ άνοιξε το σκορ για την Γερμανία, ενώ στο 49’ ο Γκορέτσκα πέτυχε με κεφαλιά το δεύτερο γκολ των «πάντσερ». Στο 77’ o Ζίλε έκανε πέναλτι στον Γιάρεμτσουκ και ο Μαλινόβσκι διαμόπρφωσε το τελικό 2-1 από την «άσπρη βούλα».

Στο άλλο παιχνίδι του τέταρτου ομίλου της League A του Nations League, η Ισπανία νίκησε εντός έδρας την Ελβετία με 1-0 και έμεινε μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Μικέλ Ογιαρθάμπαλ επέστρεψε στην Εθνική Ισπανίας -μετά και την “περιπέτεια” που είχε με τον κορονοϊό-  πετυχαίνοντας το γκολ που χάρισε τη νίκη στην «φούρια ρόχα» στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο» της Μαδρίτης.

Για τους Ισπανούς ήταν η πρώτη νίκη επί της Ελβετών μετά από 2 αναμετρήσεις εκτός έδρας (μία ήττα και μία ισοπαλία), η οποία όμως ήρθε από… δώρο της άμυνας των φιλοξενούμενων.

LEAGUE A

4ος Όμιλος

Ισπανία-Ελβετία               1-0

(14΄ Ογιαρθάμπαλ)

Ουκρανία-Γερμανία             1-2

(76΄πεν. Μαλινόφσκι – 20΄ Γκίντερ, 49΄ Γκορέτσκα)

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο του League A:

  1. Ισπανία (6-1) 7
  2. Γερμανία (4-3) 5
  3. Ουκρανία (3-7) 3
  4. Ελβετία (2-4) 1

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (13/10):

Γερμανία-Ελβετία (21:45)

Ουκρανία-Ισπανία (21:45)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις