Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

O Γιώργος Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Basket League

O Γιώργος Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Basket League

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού αποτελεί τον κορυφαίο προπονητής της Basket League, όπως έγινε γνωστό από την ομοσπονδία, με τον Έλληνα τεχνικό να κατακτά τον εν λόγω τίτλο για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τρεις εγχώριους τίτλους (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Cup) με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποτελεί τον προπονητής της χρονιάς για το πρωτάθλημα της Basket League της σεζόν 2022-23.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του, που κατακτά τον εν λόγω τίτλο, ωστόσο η πρώτη ως προπονητής του Ολυμπιακού. 

Στο παρελθόν ο 58χρονος τεχνικός είχε αποσπάσει την εν λόγω διάκριση τη σεζόν 2006-07 με την Ολύμπια Λάρισας και την περίοδο 2009-10 με το Μαρούσι, ενώ τη σεζόν 2011-12 ως τεχνικός του Πανιωνίου μοιράστηκε τον τίτλο με τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον οποίο διαδέχθηκε την επόμενη χρονιά στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού. 

«Θεωρώ πολύ τιμητική την ανάδειξή μου σε κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, ανάμεσα σε τόσους άξιους συναδέλφους» δήλωσε ο Μπαρτζώκας για τη διάκρισή του, συμπληρώνοντας

«Προφανώς αντανακλά στην συνολική δουλειά που έκανε η ομάδα μας αυτή την χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία και ένα μεγαλύτερο στους συνεργάτες μου προπονητές, που με βοηθούν να παίρνω όσο το δυνατόν τις πιο σωστές αποφάσεις».

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις