Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

O χρυσός Ολυμπιονίκης, Ντόνοβαν Μπέιλι γράφει τα απομνημονεύματά του

O χρυσός Ολυμπιονίκης, Ντόνοβαν Μπέιλι γράφει τα απομνημονεύματά του

Ο γεννημένος στη Τζαμάικα, Καναδός χρυσός Ολυμπιονίκης, Ντόνοβαν Μπέιλι θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του το καλοκαίρι του 2023.

Ο σπρίντερ, κάποτε γνωστός ως «ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου», ο οποίος κέρδισε χρυσά μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στα μέσα της δεκαετίας του 1990 — συμπεριλαμβανομένης της νίκης στον αγώνα των 100 μέτρων σε χρόνο ρεκόρ 9,84 δευτερολέπτων στους Αγώνες του 1996 γράφει το βιβλίο που δεν έχει ακόμη τίτλο μαζί με τον συντάκτη του Sportsnet.ca, Ντέιβιντ Σινγκ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και αναγνωρίστηκε ως θρυλικός αθλητής και ηγέτης της κοινότητας των Τζαμαϊκανών στον Καναδά, ο Μπέιλι βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο κριτικής κατά την άνοδό του στο στίβο για την εστίαση και την αυτοπεποίθησή του. Ήταν σταθερός στην καταπολέμηση των στερεότυπων και μιλούσε ανοιχτά ενάντια στις ανισότητες, ακόμη και όταν αυτό προκαλούσε διαμάχες.

Ο Μπέιλι, ο οποίος μετακόμισε στον Καναδά από την Τζαμάικα το 1981, άρχισε να αγωνίζεται σε δρόμους ταχύτητας μικρών αποστάσεων (sprint) περίπου μια δεκαετία αργότερα. Αφού πήρε πτυχίο Οικονομικών, συμμετείχε στον πρώτο μεγάλο διεθνή αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1995, στον οποίο κέρδισε χρυσά μετάλλια στα 100 μέτρα και στη σκυταλοδρομία 4×100.

Ακόμη και πριν διακριθεί στον στίβο, ο Μπέιλι είχε καθοδηγητή στην επιτυχία τον πατέρα του, επενδυτή ακινήτων. Ο Μπέιλι, ο οποίος αγόρασε 11 ακίνητα σε ηλικία 21 ετών, συνέχισε να ακολουθεί αυτή τη στάση στη ζωή του στον αθλητισμό και όχι μόνο. Στα απομνημονεύματα, θα μοιραστεί συγκινητικές ιστορίες απ’ όλη την καριέρα του, καθώς και όσα έμαθε από τους γονείς του, τους προπονητές και άλλους που τον βοήθησαν στην πορεία του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις