Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

OPAP Arena: Από τη σκηνή της Λυρικής στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

OPAP Arena: Από τη σκηνή της Λυρικής στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ανάμεσα στους εκατοντάδες χορευτές που συμμετείχαν στα φαντασμαγορικά εγκαίνια της OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Παρασκευής (30.09.2022), ήταν η Άννα Μαρία Μαρκοπούλου.

Η πρώην χορεύτρια της Λυρικής Σκηνής και νυν δασκάλα κλασικού μπαλέτου δεν είχε βρεθεί ποτέ ξανά σε γήπεδο και έμελλε η πρώτη φορά να είναι στην OPAP Arena και σε μία ιστορική ημέρα για την ΑΕΚ. Όπως λέει η ίδια στο newsit.gr, ήταν μία μοναδική εμπειρία που θα της μείνει αξέχαστη. 

“Μένω στη Νέα Ιωνία, οπότε ένιωσα μεγάλη τιμή που συμμετείχα σε αυτή την τελετή. Είναι ιστορικό γεγονός.  Οι πρόγονοι μου είναι από τη Μικρά Ασία, οπότε υπήρχε ένα συναισθηματικό δέσιμο και πολλή συγκίνηση. Θα μου μείνει αξέχαστη η εμπειρία, αλλά και το συναίσθημα που μου δημιουργήθηκε, βλέποντας τον κόσμο της ΑΕΚ να ζητωκραυγάζει”.

Όλα άρχισαν, όταν την προσέγγισε η πρώην δασκάλα της, η χορογράφος των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου, για να συμμετάσχει σε δύο χορογραφίες. 


(Από αριστερά) Η χορεύτρια Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και η Άννα Μαρία Μαρκοπούλου

“Ήμουν και στην πρώτη χορογραφία της βραδιάς, όπου 160 χορευτές βγήκαν με λευκές στολές για την ιστορική αναδρομή, οπότε είχα άγχος όσο περίμενα. Αλλά μόλις βγήκα με παρέσυρε η ατμόσφαιρα και έγινα ένα με τον κόσμο. Όλο το γήπεδο ήταν ένα”, περιγράφει.

Και συνεχίζει: “Η δεύτερη χορογραφία, στην οποία συμμετείχα, ήταν με τους πρόσφυγες. 300 χορευτές, αθλητές και ηθοποιοί σχημάτισαν το “1924”, τη λέξη “ΑΕΚ”, καθώς και την κιτρινόμαυρη φανέλα με τα πλακάτ που κρατούσαμε”.

Η Άννα Μαρία Μαρκοπούλου βρισκόταν στην OPAP Arena από τις 5 το απόγευμα και -όπως περιγράφει- η γιορτή… είχε ήδη αρχίσει: “Μπήκαμε να κάνουμε μία τελευταία πρόβα στους σχηματισμούς και ήταν ήδη χιλιάδες φίλαθλοι στις εξέδρες. Γινόταν χαμός!”. 

Από τη βραδιά, ξεχωρίζει τη στιγμή που είδε όλους τους παλαίμαχους της ΑΕΚ: “Ήταν μεγάλη μου τιμή. Ο κ. Νεστορίδης έχει αφήσει μεγάλη Ιστορία. Όλοι οι χορευτές ζητωκραυγάζαμε και τους χειροκροτούσαμε, όταν περνούσαν από μπροστά μας”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις