Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Oλλανδία – Κροατία 2-4: Στον τελικό του Nations League η παρέα των Μόντριτς και Βίντα

Oλλανδία – Κροατία 2-4: Στον τελικό του Nations League η παρέα των Μόντριτς και Βίντα

Η Κροατία επικράτησε 4-2 στην παράταση της Ολλανδίας, με αποτέλεσμα η «Vatreni» να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Nations League. Βασικός σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ.

Η Ολλανδία «άνοιξε» το σκορ στο 34ο λεπτό, με τον επιθετικό της Ντόρτμουντ Ντόνιελ Μάλεν, να βρίσκει δίχτυα για το 1-0 των «οράνιε». Αυτό ήταν το σκορ στο πρώτο μέρος, με τους Ολλανδούς να είναι ελαφρώς καλύτεροι.

Στην επανάληψη ωστόσο τα πράγματα ήρθαν τούμπα, αφού οι Κροάτες στο 55΄ ισοφάρισαν χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέι Κράμαριτς, ενώ στο 72΄ο Μάριο Πάσαλιτς με όμορφο πλασέ μέσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Οι Ολλανδοί στα τελευταία λεπτά του αγώνα πίεσαν την αντίπαλη εστία και κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 96, με την «χρυσή» αλλαγή του Ρόναλντ Κούμαν, τον Νόα Λανγκ.

Με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου οι Κροάτες έδειξαν να έχουν περισσότερα αποθέματα, αφού σκόραραν δυο φορές, με τον Μπρούνο Πέτκοβιτς να σκοράρει στο 98, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Λούκα Μόντριτς, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 116.

Κάπως έτσι η Κροατία λίγους μήνες μετά την παρουσία τους στα ημιτελικά του Μουντιάλ, θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Nations League στον τελικό της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή (18/06) στις 21:45, με το νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις