Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Oλυμπιακοί Αγώνες: Δεδομένο το πρόσθετο κόστος από την αναβολή! Ζήτημα ποιος θα πληρώσει…

Oλυμπιακοί Αγώνες: Δεδομένο το πρόσθετο κόστος από την αναβολή! Ζήτημα ποιος θα πληρώσει…
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν μεν λόγω κορονοϊού, αλλά όπως δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Ιαπωνίας, αποτελεί πλέον μεγάλο θέμα το ποιος θα καλύψει τις επιπρόσθετες οικονομικές δαπάνες που προκύπτουν από αυτή την απόφαση.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Γιοσίρο Μόρι, γνωστοποίησε στις διεθνείς ομοσπονδίες ότι η απόφαση για το ποιος θα πληρώσει το… λογαριασμό για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι το 2021 θα αποτελέσει “μεγάλη πρόκληση”, καθώς η αύξηση του κόστους είναι δεδομένη όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Η Ιαπωνία επένδυσε 12 δισεκατομμύρια δολάρια στην πορεία της προς τους Αγώνες και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπάχ, προειδοποίησε ότι το κόστος μπορεί να αυξηθεί κι άλλο…

“Το πρόσθετο κόστος που θα προκύψει από αυτή την αναβολή είναι αναπόφευκτο. Η απόφαση για το ποιος θα επιβαρυνθεί με αυτές τις δαπάνες και πώς θα γίνει θα αποτελέσει μείζονα πρόκληση” τόνισε ο Μόρι σε επιστολή που απέστειλε σε 33 διεθνείς ομοσπονδίες.

Θυμίζουμε πως η Ιαπωνία έχει ήδη δαπανήσει 12 δις δολάρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και οποιαδήποτε περαιτέρω δαπάνη δεν φαίνεται να την βρίσκει σύμφωνη, τουλάχιστον αν είναι να την αναλάβει εξ’ ολοκλήρου.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις