Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Premier League: «Κάλπασε» η Λίβερπουλ, «γκέλα» για τη Σίτι, «ρολάρει» η Άρσεναλ

Premier League: «Κάλπασε» η Λίβερπουλ, «γκέλα» για τη Σίτι, «ρολάρει» η Άρσεναλ
ΦΩΤΟ Reuters

Η Λίβερπουλ με σούπερ Μανέ και βασικό τον Τσιμίκα νίκησε 3-0 την Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ για την 5η αγωνιστική της Premier League τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι «κόλλησε» σε εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία με την Σαουθάμπτον.  Δεύτερη σερί νίκη για την Άρσεναλ, «ζόρια» για την «ελληνική» Νόριτς.

Με τον Μανέ να πετυχαίνει το 100ο του γκολ η Λίβερπουλ του βασικού Κώστα Τσιμίκα νίκησε 3-0 την Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League με 13 βαθμούς. Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ στο 43ο λεπτό με τον Μανέ, σε μία φάση που ξεκίνησε από κόρνερ του Τσιμίκα, με τον Σαλάχ να διπλασιάζει τα τέρματά τους στο 78′ και τον Ναμπίλ Κεϊτά να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 89′, ενώ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ από ένα γκολ στον Αιγύπτιο και στον Σενεγαλέζο.

Την ίδια στιγμή στο Μάντσεστερ η Σίτι «κόλλησε» στο 0-0 με την μαχητική Σαουθάμπτον. Οι «πολίτες» είχαν τις ευκαιρίες και το παιχνίδι ήταν μονόλογος από πλευράς κατοχής της μπάλας, με τους «Αγίους» ωστόσο να κλείνουν καλά τους διαδρόμους προς την εστίας τους και το VAR να τους αρνείται πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ τους αρχικά. γλιτώνοντας έτσι τους γηπεδούχους από τα χειρότερα.

Στα υπόλοιπα ματς η Άρσεναλ με μία φοβερή εκτέλεση φάουλ του Όντεγκααρντ στο 30ο λεπτό πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπέρνλι και πήρε έτσι την δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα απολαμβάνοντας μία μικρή άνοδο στη βαθμολογία. Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ξανά η Νόριτς που με τους Τζόλη και Γιαννούλη να μένουν στον πάγκο ηττήθηκε 1-3 από την Γουότφορντ και παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας.

Νωρίτερα, στο ματς που άνοιξε το σημερινό (18/9) αγωνιστικό πρόγραμμα, η Μπρέντφορντ έδειξε και πως έχει τις δυνατότητες να είναι ανταγωνιστική, στην επιστροφή της στην Premier League. Νίκησε στο «Μολινό» τη Γουλβς με 2-0, μολονότι αγωνίστηκε από το 64ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπαπτίστ. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ πήρε τη μεγάλη νίκη με τα γκολ των Τόνεϊ (28′ πεν.) και Μπεουμό (34′).


Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής 

Παρασκευή (17/9)
Νιούκαστλ-Λιντς 1-1
(44′ Σεντ-Μαξιμέν – 13′ Ραφίνια)

Σάββατο (18/9)
Γουλβς-Μπρέντφορντ 0-2
(28′ Τόνεϊ, 34′ Εμπεουμό)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας 3-0
(43’ Μανέ, 78’ Σαλάχ, 89’ Κεϊτά)
Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 0-0
Μπέρνλι-Άρσεναλ 0-1
(30’ Όντεγκααρντ)
Νόριτς-Γουότφορντ 1-3
(35’ Πούκι – 17’ Ντένις, 63’, 82’ Σαρ)
Άστον Βίλα-Έβερτον (19:30)

Κυριακή (19/9)

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)
Μπράιτον-Λέστερ (16:00)
Τότεναμ-Τσέλσι (18:30)

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις