Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Premier League: Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάρι Μαγκουάιρ δέχθηκαν τα περισσότερα υβριστικά tweets

Premier League: Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάρι Μαγκουάιρ δέχθηκαν τα περισσότερα υβριστικά tweets
Reuters

Συγκέντρωσαν το… μίσος των χρηστών του twitter. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάρι Μαγκουάιρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι δύο παίκτες της Premier League που δέχονται τις περισσότερες “κακοποιήσεις” στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με μελέτη.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία επικεντρώθηκε στην Premier League και αφορά μόνο τα μηνύματα που δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές κατά την περσινή περίοδο, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάρι Μαγκουάιρ να δέχονται το… μίσος των χρηστών.

Στην έρευνα που διεξήγαγαν το «The Alan Turing Institute» και το «Ofcom» αναλύθηκαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια μηνύματα και εμφανίζεται το τεράστιο πρόβλημα με τα υβριστικά μηνύματα στα social media των αθλητών. Επτά στους δέκα παίκτες της Premier League δέχθηκα διαδικτυακή κακοποίηση.

Ο Πορτογάλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβε περίπου 12.500 μηνύματα, ενώ ο Άγγλος διεθνής στόπερ των “κόκκινων διαβόλων” έλαβε περίπου 9.000, σχεδόν 6.400 περισσότερα από τον επόμενο παίκτη στη λίστα, τον Μάρκους Ράσφορντ.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός πως οκτώ από τους 10 παίκτες που υπέστησαν τις χειρότερες αντιδράσεις στο twitter έπαιξαν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν. Κριστιάνο Ρονάλντο, Μαγκουάιρ, Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες, Φρεντ, Τζέσι Λίνγκαρντ, Πολ Πογκμπά και Ντέιβιντ Ντε Χέα βρέθηκα στο… στόχαστρο, όταν τερμάτισαν η ομάδα τους τερμάτισε σε θέση εκτός Champions League.

Οι άλλοι δύο παίκτες στο συγκεκριμένο top 10 είναι ο επιθετικός της Τότεναμ Χάρι Κέιν (πέμπτος στη λίστα με 2.127 υβριστικά tweets) και ο Τζακ Γκρίλις, ο οποίος υπέγραψε στη Μάντσεστερ Σίτι σε συμφωνία βρετανικού ρεκόρ 100 εκατομμυρίων λιρών πέρυσι και έλαβε 1.538. αναρτήσεις… μίσους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις