Τετάρτη, 15 Μαΐ
22oC Αθήνα

Premier League: Πρόστιμο πάνω από 130.000 ευρώ στη Λούτον για ομοφοβικά συνθήματα των οπαδών της

Premier League: Πρόστιμο πάνω από 130.000 ευρώ στη Λούτον για ομοφοβικά συνθήματα των οπαδών της
ΦΩΤΟ Reuters

H Premier League επέβαλε “βαρύ” πρόστιμο 120.000 λιρών (ή περίπου 137.000 ευρώ) στη Λούτον, ως τιμωρία για τα ομοφοβικά συνθήματα των οπαδών της, σε ένα παιχνίδι με την Μπράιτον.

Το γεγονός ανακοινώθηκε κι επίσημα από την ίδια την Premier League, με τη Λούτον να λαμβάνει και ένα διετές σχέδιο δράσης από ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή, προκειμένου να βοηθήσει στη βελτίωση της συμπεριφοράς των φιλάθλων.

«Η Λούτον παραδέχτηκε ότι απέτυχε να διασφαλίσει ότι οι θεατές και/ή οι οπαδοί της συμπεριφέρθηκαν με τάξη», ανακοίνωσε η FA, ενώ από την πλευρά του ο σύλλογος με επίσημη ενημέρωση έκανε γνωστό ότι αποδέχθηκε την απόφαση.

«Ως σύλλογος αποκλειστικά με οικογενειακό προσανατολισμό, η Λούτον απεχθάνεται τα υβριστικά συνθήματα όπως τα συγκεκριμένα κι έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε είδους διακρίσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

«Οι εμπλεκόμενοι διέπρατταν ποινικό αδίκημα και όποιος εντοπιστεί στη συνέχεια, θα του επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και θα αντιμετωπίσει πιθανή αστυνομική έρευνα», καταλήγει.

Η Λούτον βρίσκεται στην 17η θέση της βαθμολογίας με έξι βαθμούς μετά από 12 αγώνες, ενώ είχε ηττηθεί με 4-1 από την Μπράιτον στις 12/08.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις