Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Premier League: Στην κορυφή η «πεντάσφαιρη» Σίτι – Πήρε «εκδίκηση» η Άρσεναλ (videos)

Premier League: Στην κορυφή η «πεντάσφαιρη» Σίτι – Πήρε «εκδίκηση» η Άρσεναλ (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι που νίκησε 5-0 εκτός έδρας την Γουέστ Μπρομ και βρίσκεται πλέον στο +1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Άρσεναλ πήρε πίσω το… αίμα της στην έδρα της Σαουθάμπτον, όπου τρεις ημέρες νωρίτερα είχε αποκλειστεί από το Κύπελλο Αγγλίας. καθώς επικράτησε 3-1 των «αγίων».

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League κατακτώντας τον τίτλο και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα διέλυσε με 5-0 εκτός έδρας την Γουέστ Μπρομ και προσωρινά απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Η «σεμνή τελετή» στο «Χόθορνς» είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος, μόλις στο 6’ ο Γκιντογκάν άνοιξε το σκορ, ενώ στο 20’ ο Κανσέλο έκανε και το 2-0, βάζοντας τα θεμέλια της νίκης για τους «πολίτες». Το πάρτι είχε όμως και συνέχεια, με τον… on-fire Γκιουντογάν με εξαιρετικό πλασέ στο 30’ να διαμορφώνει το 3-0, ενώ στο 45’ ο Μαχρέζ ανέβασε τον δείκτη στο 4-0. Το τελικό σκορ έγραψε ο Στέρλινγκ στο 57’, καθώς στη συνέχεια η Σίτι κατέβασε αισθητά ταχύτητα σεβόμενη και την αντίπαλό της.

Στο γήπεδο που πριν από τρία 24ωρα είχε αποκλειστεί στην φάση των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας, η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει «εκδίκηση» από την Σαουθάμπτον και με ανατροπή να πανηγυρίσει τη σπουδαία νίκη με 3-1. Το γρήγορο γκολ των «αγίων» στο «Σεντ Μέρις» δεν πτόησε τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι πριν κλείσει το πρώτο 45λεπτο είχαν φέρει τα πάνω κάτω και στο δεύτερο μέρος «κλείδωσαν» τη νίκη τους με τον Λακαζέτ.

Στα άλλα δύο ματς της ημέρας, Γουέστ Χαμ και Λιντς πέρασαν από τις έδρες των Κρίσταλ Πάλας και Νιουκάστλ, με τα «σφυριά» να κάνουν δικαιολογημένα όνειρα Ευρώπης! Η ανοδική πορεία της Γουέστ Χαμ επιβεβαιώθηκε με την τέταρτη σερί νίκη της (έκτο ματς αήττητη), αυτή την φορά στο «Σέλχαρστ Παρκ», με 3-2 επί της Κρίσταλ Πάλας. Αποτέλεσμα που έφερε τους Λονδρέζους στην 4η θέση και, πλέον, έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται ακόμη και την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου. 

Μετά από δύο σερί ήττες, η Λιντς επέστρεψε στα «τρίποντα» και, μάλιστα, εκτός έδρας, επικρατώντας με 2-1 της Νιουκάστλ, η οποία γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις