Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Premier League: Στο Champions League η Γιουνάιτεντ! Europa η Τότεναμ – Σώθηκε η Βίλα (videos)

Premier League: Στο Champions League η Γιουνάιτεντ! Europa η Τότεναμ – Σώθηκε η Βίλα (videos)

Η φετινή Premier League έφτασε στο τέλος της, με την 38η – και τελευταία αγωνιστική- να προσφέρει πολλές συγκινήσεις και να βρίσκει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει μεγάλο διπλό στην έδρα της Λέστερ παίρνοντας το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League. Η Τότεναμ προσπέρασε στο… νήμα της Γουλβς και θα είναι στο Europa League της επόμενης σεζόν, ενώ δραματικό ήταν το φινάλε στην ουρά της βαθμολογίας με την Άστον Βίλα να μένει τελικά στην κατηγορία και τις Γουότφορντ και Μπόρνμουθ να ακολουθούν τη Νόριτς στην Chmapionship. 

Έπεσε η αυλαία στη φετινή Premier League, με την τελευταία αγωνιστική (38η) να ολοκληρώνεται σήμερα (26/7). Η αγωνιστική ξεκίνησε με γκολ μόλις στα 25” του αγώνα της Νιούκαστλ με τη Λίβερπουλ, όπου οι καρακάξες προηγήθηκαν αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα με 1-3 από τους πρωταθλητές.

Η Νιούκαστλ πέτυχε το γρηγορότερο γκολ που έχει πετύχει ομάδα κόντρα στη Λίβερπουλ (video)

Τα βλέμματα όμως ήταν στρεαμμένα στο “Κινγκ Πάουερ”, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα πολύ ισορροπημένο ματς, απέδρασε από την έδρα της Λέστερ με το τρίποντο και τερμάτισε στην 4η θέση, η οποία οδηγεί στους ομίλους του Champions League. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 71′ άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη και ο Λίνγκαρντ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από τραγικό λάθος του Σμάιχελ διαμόρφωσε το τελικό 0-2. 

Οι “αλεπούδες” ήθελαν μόνο τη νίκη για να πάρουν αυτές το εισιτήριο για τα… αστέρια, αλλά τελικά θα συμβιβαστούν με το Europa League, πληρώνοντας την πολύ κακή πορεία τους μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Στην ίδια διοργάνωση θα αγωνιστεί και η Τότεναμ, που έμεινε στο 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας και ισοβάθμησε με την Γουλβς, η οποία ηττήθηκε με 2-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο. Τα “σπηρούνια” υπερτερούν όμως στην ισοβαθμία και μέσω της 6ης θέσης πήραν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας 7η την Γουλβς, η οποία πλέον θέλει να δει την Τσέλσι να κατακτά το Κύπελλο απέναντι στην Άρσεναλ, ώστε να βρεθεί στο Europa League μέσω της 7ης θέσης. 

Στη μάχη για την παραμονή “έσπασαν καρδιές” με την Άστον Βίλα τελικά να παίρνει “χρυσό” βαθμό (1-1) στην έδρα της Γουέστ χαμ και με 35 βαθμούς να μένει στην Premier League, τη στιγμή που η Γουότφορντ ηττήθηκε με 3-2 από την Άρσεναλ στο “Έμιρεϊτς” και η Μπόρνμουθ είδε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Έβερτον με 1-3 να μην έχει αντίκρισμα, αφού αμφότερες ακολούθησαν στην Championship (2η κατηγορία) τη Νόριτς, που ηττήθηκε με 5-0 από την Μάντσεστερ Σίτι στο τελευταίο ματς του Νταβίντ Σίλβα με τη φανέλα των “πολιτών”, που αποθεώθηκε τη στιγμή της αλλαγής του.

Η τελική βαθμολογία στην Premier League

Tα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(71′ πεν. Μπρ. Φερνάντες, 98′ Λίνγκαρντ)

Τσέλσι-Γουλβς 2-0
(45’+1′ Μάουντ, 45’+4′ Ζιρού)

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 1-1
(53′ Σλουπ – 13′ Κέιν)

Έβερτον-Μπόρνμουθ 1-3
(41′ Κεάν – 13′ πεν. Κινγκ, 45’+1′ Σολάνκε, 80′ Στάνισλας)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 1-1
(85′ Γιαρμολένκο – 84′ Γκρίλις)

Άρσεναλ-Γουότφορντ 3-2
(5′ πεν., 33′ Ομπαμεγιάνγκ, 24′ Τίρνεϊ – 43′ πεν. Ντίνεϊ, 67′ Γουέλμπεκ)

Μάντσεστερ Σίτι-Νόριτς 5-0
(11′ Ζεσούς, 45’+1′, 91′ Ντε Μπρόινε, 79′ Στέρλινγκ, 83′ Μαζρέζ)

Μπέρνλι-Μπράιτον 1-2
(44′ Γουντ – 20′ Μπισουμά, 50′ Κόνολι)

Νιουκάστλ-Λίβερπουλ 1-3
(1′ Γκέιλ – 38′ Φαν Ντάικ, 59′ Οριγκί, 89′ Μανέ)

Σαουθάμπτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-1
(50′, 71′ Άνταμς, 84′ πεν. Ινγκς – 26′ Λούντστραμ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις