Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Πρόκριση δια… περιπάτου για τον Παναθηναϊκό – Ελπίδες για πλεονέκτημα έδρας

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στη Μάλαγα να χαρεί τη νίκη της επί της Εφές, έκανε πάρτι απέναντι στην Μπάμπεργκ (60-82) και εξασφάλισε την πρόκρισή του στους “8” της Ευρωλίγκας. Οι “πράσινοι” κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας διεκδικούν ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας.

Ο αγώνας στη Γερμανία ήταν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό που ήθελε νίκη και την πήρε με εμφατικό τρόπο. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του ματς και δεν επέτρεψαν στην Μπάμπεργκ να διεκδικήσει το παραμικρό.

Από το πρώτο δεκάλεπτο η Ελληνική ομάδα έχτισε διψήφια διαφορά και μέχρι το ημίχρονο την είχε ανεβάσει στους 15 πόντους. Με αφετηρία την άμυνα, έβγαλε ωραίες φάσεις στην επίθεση και η νίκη δεν θα μπορούσε να αλλάξει χέρια.

Ακόμη και όταν στο τρίτο δεκάλεπτο, η Μπάμπεργκ έδειξε να κάνει την τελευταία της προσπάθεια, ο Λάσμε είχε τις απαντήσεις και έτσι οι πράσινοι διατήρησαν τη μεγάλη διαφορά που είχαν πάρει.

Στην τελευταία περίοδο ήρθε το σόου του Μασιούλις με 5 στα 5 τρίποντα να αποτελειώσει τους Γερμανούς οι οποίοι έμειναν χωρίς νίκη στο TOP 16.

Πλέον ο Παναθηναϊκός που εξασφάλισε την πρόκρισή του θέλει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Σε περίπτωση νίκης επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας την τελευταία αγωνιστική εξασφαλίζει, τουλάχιστον, την τρίτη θέση. Για να πάρει το πλεονέκτημα (δηλαδή μία από τις δύο πρώτες θέσεις), χρειάζεται νίκη της Εφές επί της Ρεάλ και ο ίδιος να νικήσει με περισσότερους από 3 πόντους τους Ρώσους. Αν κερδίσει η Ρεάλ τότε ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει διαφορά 19 πόντων από την ΤΣΣΚΑ για να έχει πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Αν ο Παναθηναϊκός χάσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τότε τερματίζει σίγουρα 4ος και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 27-42, 41-59, 60-82

Μπάμπεργκ: Νάχμπαρ 14, Τάντα 4, Σμιτ, Νέουμαν 2, Φορντ 11, Τζέικομπσεν 8, Μάσεϊ, Γκαβέλ, Ζίρμπες, Ογκίλβι 9, Γουάλς 12

Παναθηναϊκός: Μπράμος 5, Μασιούλις 24 (6/7 τρ), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 11, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 10

Η βαθμολογία του ομίλου

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-3
2. Ρεάλ 9-4
3. Εφές 9-4
4. Παναθηναϊκός 9-4
5. Μάλαγα 7-6
6. Ζαλγκίρις 5-7 (ματς λιγότερο)
7. Άλμπα 2-10 (ματς λιγότερο)
8. Μπάμπεργκ 0-13

Η τελευταία αγωνιστική

Ζαλγκίρις – Μπάμπεργκ
Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρεάλ – Αναντολού Εφές

Η Μάλαγα ποτέ δεν…πεθαίνει – “Χαμός” στον όμιλο του Παναθηναϊκού

“Καθάρισε” την Ρεάλ και πάει ΟΑΚΑ για την πρωτιά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε