Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Roland Garros: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής του τουρνουά

Roland Garros: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής του τουρνουά
ΦΩΤΟ Reuters

Η Γαλλία βρίσκεται σε αυστηρό lockdown λόγω του κορονοϊού και η υπουργός Αθλητισμού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μετακίνηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως το Roland Garros, σε άλλες ημερομηνίες.

Το διεθνούς φήμης γαλλικό όπεν, Roland Garros, είναι προγραμματισμένο να διεξαxθεί στις 23 Μαΐου, αλλά ο κορονοϊός είναι πιθανώς να αλλάξει τα σχέδια των Γάλλων, που μέχρι τις 3 Μαΐου είναι σε πλήρες lockdown λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Η υπουργός Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινεανού ανέφερε σχετικά: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη γαλλική ομοσπονδία να δούμε αν θα πρέπει να αλλάξουμε την ημερομηνία για να συντονιστούμε με την πιθανή επανέναρξη όλου του αθλητισμού και των μεγάλων event. Σήμερα, παρόλο που τα αθλήματα υψηλού επιπέδου συνεχίζονται, προσπαθούμε να περιορίσουμε το ρίσκο διασποράς της πανδημίας μέσα από τα επαγγελματικά σπορ».

Θυμίζουμε ότι και πέρυσι η πανδημία είχε αναγκάσει τους Γάλλους να μεταφέρουν το τουρνουά τον Σεπτέμβριο, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας τένις Ζιλ Μορετόν, το χειρότερο σενάριο είναι η διεξαγωγή του τουρνουά χωρίς φιλάθλους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις