Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Roland Garros: Απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη και σήκωσε την κούπα η Κρεϊτσίκοβα

Roland Garros: Απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη και σήκωσε την κούπα η Κρεϊτσίκοβα

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα πρώτα απέκλεισε σε ημιτελικό “θρίλερ” τη Μαρία Σάκκαρη και στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο στο Roland Garros, επικρατώντας στον τελικό της Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-1 σετ (6-1, 2-6, 6-4).

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος grand slam για την 25χρονη Τσέχα, η οποία ανέβηκε στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης από την 33η θέση, και ο δεύτερος τίτλος καριέρας στο μονό, μετά από αυτόν που κατέκτησε πριν δυο εβδομάδες στο Στρασβούργο. Αύριο, Κυριακή (13/6), θα διεκδικήσει να κάνει το… double στο Παρίσι, μιας και θα αγωνιστεί και στον τελικό του διπλού, με παρτενέρ την Κατερίνα Σινιάκοβα.

Η τελευταία φορά που μια τενίστρια κατέκτησε την ίδια εβδομάδα τον τίτλο του Roland Garros, τόσο στο μονό όσο και στο διπλό, ήταν η Μέρι Πιρς, το 2000.

Η Παβλιουτσένκοβα, Νο 32 στον κόσμο, αν και ισοφάρισε σε 1-1 στο δεύτερο σετ, δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της grand slam.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του τελικού, η Κρεϊτσίκοβα βρέθηκε πίσω με μπρέικ στο πρώτο σετ, αλλά έβγαλε τρομερή αντίδραση κι επικράτησε με 6-1 στο πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, η Παβλιουτσένκοβα αντέδρασε, ανέβασε την απόδοσή της και προηγήθηκε με 4-1. Παρά τη μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού της Παβλιουτσένκοβα, η Ρωσίδα άντεξε, έσπασε για άλλη μία φορά το σερβίς της Τσέχας και έκανε το 1-1 στον τελικό.

Στο τρίτο σετ, η Κρεϊτσίκοβα ήταν πιο ψύχραιμη, κατάφερε να κάνει ένα κομβικό μπρέικ και να πάρει τη νίκη με 6-4.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις