Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Roland Garros: Μεγάλος προβληματισμός για τη διεξαγωγή του τουρνουά

Roland Garros: Μεγάλος προβληματισμός για τη διεξαγωγή του τουρνουά

Αυτή την περίοδο οι περισσότεροι τενίστες ξεκινούν την προετοιμασία τους για τους αγώνες σε χωμάτινη επιφάνεια, έχοντας σαν στόχο να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο φημισμένο τουρνουά Roland Garros, το οποίο, όμως, βρίσκεται ακόμα στον… αέρα.

Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το χρονικό διάστημα 17 Μαϊου – 6 Ιουνίου.  Προς το παρόν, δεν φαίνεται να αλλάζει ο σχεδιασμός, όμως όλα θα κριθούν στο τέλος Απριλίου, όταν και η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα της κατά της πανδημίας.

Ο προβληματισμός μεγάλωσε, μετά τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, τα οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Ο νέος πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας τένις, Ζιλ Μορετόν, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε ότι προς το παρόν εξετάζεται η διεξαγωγή του τουρνουά με άδειες κερκίδες, όμως όλα θα κριθούν από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με την πανδημία.

Να σημειωθεί πως ο Μορετόν ξεκαθάρισε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα του τουρνουά θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες, αλλά σίγουρα δεν θα προβλέπουν 14ήμερη καραντίνα, όπως υπήρξε στο Open της Αυστραλίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις