Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Roland Garros: Ο πρωτάρης Κάσπερ Ρουντ και οι άλλοι τρεις των ημιτελικών

Roland Garros: Ο πρωτάρης Κάσπερ Ρουντ και οι άλλοι τρεις των ημιτελικών
Reuters

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (02.06.2022) το… παζλ των ημιτελικών του Roland Garros, στο μονό των ανδρών.

Ο Κάσπερ Ρούουντ έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος του νορβηγικού τένις, που εξασφάλισε την συμμετοχή του στον ημιτελικό ενός Grand Slam.

Ο 23χρονος πρωταθλητής (Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης), επικράτησε με 6-1, 4-6, 7-6(2) του Δανού, Χόλγκερ Ρούνε και θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη, Μάριν Τσίλιτς (Νο 23) για μία θέση στον τελικό του Roland Garros, που φιλοξενείται στο Παρίσι.

Γέννημα θρέμμα του Οσλο, ο Ρούουντ είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στην πατρίδα του, καθώς είναι ο πρώτος Νορβηγός που κέρδισε μία θέση στο top 10, ο πρώτος που κατέκτησε έναν τίτλο ATP, ο πρώτος που έφθασε σε τελικό Masters 1000 (σ.σ. στο Μαϊάμι στις αρχές Απριλίου) και ο πρώτος που προκρίθηκε στους τελικούς Masters (2021).

Όσον αφορά τον αντίπαλο του, ο 33χρονος Τσίλιτς (Νο 23 στον κόσμο και νικητής του US Open το 2014) θα αγωνιστεί σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης για έκτη φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά από το Australian Open του 2018.

Στον άλλον ημιτελικό του δημοσιευμένου τουρνουά της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Ισπανός, Ράφα Ναδάλ (Νο 4 στον κόσμο), ο οποίος μετρά 13 (!) τρόπαια στο Roland Garros και απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 3).

Ο Ισπανός θρύλος του τένις οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του 22ου Grand Slam της καριέρας του. Ο Γερμανός αντίπαλος του προκρίθηκε στους «4» για δεύτερη σερί σεζόν (είχε ηττηθεί την περασμένη σεζόν στους “4” από τον Στέφανο Τσιτσιπά) και ψάχνει τον πρώτο του τίτλο σε Grand Slam.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις