Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Roland Garros: Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζόκοβιτς για το… όνειρο του τελικού

Roland Garros: Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζόκοβιτς για το… όνειρο του τελικού
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα (9/10, 18:00, LIVE από το Newsit.gr, ΕΡΤ Sports) το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς με έπαθλο μία θέση στον μεγάλο τελικό του Roland Garros.

Πριν από δύο χρόνια, ο Έλληνας…ανακοίνωσε την άφιξή του με το πρώτο του τρόπαιο στη Στοκχόλμη και ακολούθησε ο τίτλος στο Next Gen ATP Finals στο Μιλάνο. Ο Τσιτσιπάς ξεκινώντας τη σεζόν του 2019 με μια πρώτη μεγάλη ημιτελική εμφάνιση στο Australian Open, τελείωσε το έτος κερδίζοντας τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του στο Nitto ATP Finals. Σήμερα θα προσπαθήσει να επιτύχει ένα ακόμη στιγμή ορόσημο στην καριέρα του, φτάνοντας στον πρώτο τελικό ενός Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει μία καταπληκτική πορεία μέχρι τώρα στο τουρνουά, αφού μετά τη δύσκολη πρόκρισή του στον πρώτο γύρο (3-2 επί του Μουνάρ), δεν έχασε ούτε σετ κόντρα σε Κουέβας, Μπέντενε και Ρούμπλεφ φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό του γαλλικού Open και σκαρφαλώνοντας ήδη στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

“Είναι ένα όνειρο, φυσικά… περίμενα από νεαρή ηλικία να νικήσω σε αυτά τα Grand Slams. Είμαι χαρούμενος που είμαι σε θέση που είμαι σήμερα. Κυνηγάω κάτι εντυπωσιακό”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Τσιτσιπάς, που κόντρα στον Τζόκοβιτς μετρά δύο νίκες και τρεις ήττες και έχει ως στόχο να γίνει ο νεότερος φιναλίστ Grand Slam από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στο Open US 2009.

Ο Τζόκοβιτς από την πλευρά του είναι αμφίβολο σε τι κατάσταση θα βρίσκεται καθώς παραπονέθηκε για πόνους στο λαιμό και στον αριστερό ώμο κατά τη διάρκεια του προημιτελικού με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο αντίπαλός του τον κατηγόρησε για… θέατρο, υποστηρίζοντας πως το ιατρικό τάιμ-άουτ αποτελεί συνήθεια του Νόλε όταν δεν έχει τον έλεγχο ενός παιχνιδιού.

Ο Σέρβος απέχει μόλις δύο νίκες από το να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην Open Εποχή και ο τρίτος στην ιστορία για να κερδίσει καθένα από τους τέσσερις τίτλους του Grand Slam σε περισσότερες από μία φορές. Εάν κατακτήσει το 18ο στέμμα του Grand Slam στο Παρίσι, θα περιορίσει επίσης τη διαφορά από τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει 20 και τους 19 τίτλους του Ράφα Ναδάλ, στην κορυφή των τροπαίων.

“Ο Στέφανος έχει πολύπλευρο παιχνίδι. Έχει όπλα, μπορεί να παίξει επιθετικά. Μπορεί να υπερασπιστεί καλά γιατί κινείται καλά. Είναι πραγματικά ένας ολοκληρωμένος παίκτης παντού. Νομίζω ότι είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζομένους εκεί έξω.Περιμένω έναν πολύ σκληρό, σκληρό αγώνα, μια σκληρή πρόκληση και για τους δύο” έχει δηλώσει ο Σέρβος για τον 22χρονο πρωταθλητή από την Ελλάδα.

Να σημειωθεί  ότι στον πρώτο ημιτελικό θα αγωνιστούν ο πολυνίκης του Παρισίου, Ράφα Ναδάλ με τον… πρωτάρη Ντιέγκο Σφάρτσμαν, στις 15:50, με την εξέλιξή του να κρίνει και την ακριβή έναρξη του παιχνιδιού του Τσιτσιπά με τον Τζόκοβιτς, οι οποίοι θα ξέρουν και τον πρώτο φιναλίστ του τελικού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις