Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Serie A: Η Νάπολι έριξε «τάλιρο» στην Λάτσιο και έμεινε στο «κόλπο» του Champions League

Serie A: Η Νάπολι έριξε «τάλιρο» στην Λάτσιο και έμεινε στο «κόλπο» του Champions League
ΦΩΤΟ Reuters

Επιθετικό ρεσιτάλ έδωσε η Νάπολι κόντρα στη Λάτσιο επικρατώντας με 5-2 στον Ρωμαίων στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» για την 32η αγωνιστική της Serie A και πλησίασε την τετράδα που οδηγεί στο Champions League, αφήνοντας τους Λατσιάλι εκτός αυτής και στην 6η θέση.

Πιο εύκολα απ’ότι θα περίμενε κανείς η Νάπολι συνέτριψε την Λάτσιο εντός έδρας. Στο 12ο λεπτό οι «παρτενοπέι» προηγούνταν με 2-0, χάρις στο πέναλτι του Ινσίνιε στο 7΄ που κέρδισε ο Κώστας Μανωλάς και το γκολ του Πολιτάνο στο 12΄. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο από κει και μετά έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και με άλλα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος (Ινσίνιε 53′, Μέρτενς 65′) ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 και έριξε ταχύτητα με αποτέλεσμα οι «λατσιάλι» να βρουν τον τρόπο να πετύχουν δύο γκολ (Ιμόμπιλε 70′, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς 74′) και να περιορίσουν την έκταση της ήττας, πριν έρθει ο Οσιμέν και διαμορφώσει στο 88′ το τελικό 5-2.

Η Νάπολι πανηγύρισε έτσι μία υπερπολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλει για να τερματίσει στην 4η θέση και να παίξει στο Champions League της επόμενης περιόδου, αφού βρίσκεται στην 5η θέση με 63 βαθμούς και στο -2 από την 4η Γιουβέντους. Αντίθετα η ομάδα της Ρώμης με 58 βαθμούς (κι ένα ματς λιγότερο) βρίσκεται στην 6η θέση και έχασε πολυτιμο έδαφος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις