Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Στήριξη σε Φερέιρα και νέο γήπεδο το 2015!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος στην τηλεοπτική εκπομπή “Δίκη στον ΣΚΑΪ”. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για νέο γήπεδο την άνοιξη του 2015, ενώ επανέλαβε την στήριξη του στο πρόσωπο του Φερέιρα.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, στην οποία έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης:

Ο Γιάννης Αλαφούζος είπε:

Για το θέμα Φερέιρα:

«Προσπαθούμε με τον κύριο Φερέιρα να φτιάξουμε μια νέα και ηθική ομάδα. Να φέρουμε ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό. Ποδόσφαιρο και μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει υπομονή. Οι οπαδοί δικαιούνται να αποδοκιμάζουν. Δεν το θεωρώ, όμως, παραγωγικό στις δύσκολες στιγμές να μην είναι αρωγοί και να επιτείνουν το πρόβλημα».

Για την Λεωφόρο:

«Πέρασε ένας απαράδεκτος νόμος της Μπιρμπίλη. Ξέχασε την αρχή «γήπεδο για γήπεδο» και δεν συνδέει πια την κατασκευή του γηπέδου με την κατεδάφιση της Αλεξάνδρας. Δεν μπορούμε να επισκευάσουμε την Λεωφόρο επειδή η πολεοδομία δεν μπορεί να μας δώσει άδεια. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες τότε αλλά έχει ευθύνη.

Θα απευθυνθούμε στην πολιτική ηγεσία. Είναι εύκολα να διορθωθεί. Μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο, θα μπορούμε να επισκευάζουμε την Λεωφόρο Αλεξάνδρας που είναι το σπίτι του. Κάνουμε κάποια μικρά έργα που δεν χρειάζονται άδεια, όπως η αλλαγή του χλοοτάπητα. Ελπίζω με την αλλαγή της ρύθμισης να επιστρέψουμε με το νέο έτος.

Θα ζητήσουμε από την Κυβέρνηση και θα ενημερώσουμε τα κόμματα της Βουλής οτι ζητάμε να διωρθωθεί η αβλεψία που έγινε, με αποτέλεσμα να χάσει την περιουσία του ο σύλλογος».

Για το γήπεδο:

«Εμείς κοιτάμε μια εφικτή λύση. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Δεν είναι και οικονομικά αυτό που θέλουμε. Με την Μάλαγα είχαμε μόλις 17.000 έσοδα. Κοιτάμε μια λύση 25-30.000 και μετά πιο μεγάλο σε δεύτερη φάση. Έχουμε μία καλή πρόταση από τον ΑΚΤΩΡΑ. Εμείς θέλουμε ένα γήπεδο πιο φθηνό από το αρχικό πλάνο. Δεν ξέρω ακριβώς ποσά. 40-50 εκ. Όσο πιο φθηνό μπορούμε. Θα κάνουμε διαγωνισμό αλλά ο ΑΚΤΩΡΑΣ έχει κάνει μελέτες, έχει ψάξει το έργο. Είναι ο μοναδικός φορέας που γνωρίζει το έργο. Ελπίζω το γήπεδο μας, να το έχουμε έτοιμο την άνοιξη του 2015».

Για την αναδιάρθρωση και το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να υποβιβαστεί επειδή θα καταφύγει σε πολιτικά δικαστήρια: «Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας υποβιβάσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθούμε, όμως. Αυτοί είναι οι φυσικοί μας δικάστες όχι τα μεθοδευμένα όργανα της ΕΠΟ».

Ο Γιώργος Καμίνης είπε:

Για την Διπλή Ανάπλαση:

«Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει πραγματική ανάπλαση γιατί στον Βοτανικό είναι σκουπιδότοπος. Είναι πολύ σημαντικός να δημιουργηθεί ένας πόλος αναψυχής για τους Αθηναίους. Από την στιγμή που θα υπάρχει γήπεδο στον Βοτανικό θα μπορεί να γκρεμιστεί η Λεωφόρος.

Δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας της Λεωφόρου. Όποτε θέλει μπορεί να έχει την χρήση του γηπέδου ο Παναθηναϊκός. Το θέμα είναι η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης να έχουν τις εγκαταστάσεις που πρέπει. Πιστεύω ότι αν κινηθούμε γρήγορα σύντομα θα έχουμε το σχέδιο της εμπορικής συμφωνίας. Δεν μπορείς να βρεις επενδυτή αν δεν έχεις δεδομένο να του πεις τα χρήματα που θα πάρει.

Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το προεδρικό διάταγμα δημιουργεί πρόβλημα. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να τα βρούμε με όλους τους εμπλεκομένους, έτσι ώστε να υπάρχει σαφές πλαίσιο. Θεωρώ, πάντως, πως το πλάνο για τον Βοτανικό ήταν υπερβολικά αισιόδοξο και θα έπρεπε να γίνουν κινήσεις με μεγαλύτερη σωφροσύνη».

Για τις σχέσεις του με τον Ερασιτέχνη:

«Έχουμε συναντηθεί και όποτε μου το ζητήσουν θα συναντηθούμε ξανά. Αυτό πρέπει να γίνει. Είμαστε ένα με τον Ερασιτέχνη. Θέλω να τονίσω, γιατί το είδα γραμμένο πως ποτέ δεν είπα όχι σε ραντεβού μαζί του».

Στην Παιανία ο Αλαφούζος – “Είστε καλή ομάδα, δείξτε το”!

Η ήσυχη συνείδηση του Φερέιρα και η…οργή του κόσμου

Τον…καθΑΡΗΣε – Επέστρεψε στην εντατική ο Παναθηναϊκός με…έμφραγμα στο φινάλε

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις της 7ης αγωνιστικής

Φερέιρα: Κοιμάμαι ήσυχος – Ας κάνει ό,τι θέλει με μένα ο Παναθηναϊκός

Έξαλλος ο Αλαφούζος με οπαδό: Τι θέλετε, να φύγω;

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε