Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Super League 2: «Αγκαλιά» με την πρώτη θέση η Βέροια

Super League 2: «Αγκαλιά» με την πρώτη θέση η Βέροια
Intime.gr

Η Βέροια δε… σταμάτησε ούτε κόντρα στον Ηρακλή και πλησιάζει στο να “κλειδώσει” την πρωτιά στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2, μετά και από την εντός έδρας ήττα της ΑΕΛ από την Ξάνθη – Ακάθεκτοι Λεβαδειακός, Χανιά Κηφισιά και Καλαμάτα στον Νότιο Όμιλο.

Στα… χέρια της κρατάει πλέον η Βέροια την πρώτη θέση στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2 και τη συμμετοχή στο μπαράζ ανόδου. Μετά τα σημερινά (30.03.2022) παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής, η «βασίλισσα του βορρά» αύξησε σε έντεκα βαθμούς τη διαφορά που τη χωρίζει από τη δεύτερη ΑΕΛ.

Υποδεχόμενη τον ανεβασμένο Ηρακλή, η Βέροια δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής της, φτάνοντας εύκολα στη νίκη με 3-1. Ο Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό και δύο γκολ του -πρώτου σκόρερ της κατηγορίας- Πασά, στο 11΄ με πέναλτι και στο 44΄, ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0, πριν μειώσει ο «Γηραιός» στο 47΄ με τον Γιουμπιτάνα.

Η ΑΕΛ, από την πλευρά της, γνώρισε τη δεύτερη φετινή ήττα της με 2-0 από την Ξάνθη στα Πηγάδια και φαίνεται πως χάνει οριστικά το “τρένο” της ανόδου. Ο Γκόμεθ στο 18΄ και ο Διαμαντόπουλος στο 53΄ πέτυχαν τα γκολ της θρακιώτικης ομάδας, η οποία ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ξεπερνώντας τη νίκη Βόλου (είχε ρεπό).

Στον Νότιο Όμιλο, εύκολο απόγευμα για Λεβαδειακό και Καλαμάτα-στην εμβόλιμη 27η αγωνιστική- με τον πρωτοπόρο να «περνάει» με 4-0 από τη Ρόδο και τη «Μαύρη Θύελλα» να κερδίζει με το ίδιο (4-0) σκορ στη Μεσσηνία τον ΟΦ Ιεράπετρας, διατηρώντας την απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή.

Η πρωτοπόρος ομάδα της Λιβαδειάς, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Ρόδο, σημείωσε τρία γκολ μέσα σε είκοσι λεπτά στην επανάληψη και μάζεψε τρεις ακόμα βαθμούς, έχοντας ως σκόρερ τους Πολέτο (45′, 74′), Νίλι (55′) και Μουτίνιο 61′).

Τα Χανιά έδωσαν συνέχεια στη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό Β’, επικρατώντας 2-1 στην Άρτα του Καραϊσκάκη και έφτασαν στη δέυτερη θέση, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με την Καλλιθέα, της οποίας το -εκτός έδρας- παιχνίδι με την ΑΕΚ Β΄, αναβλήθηκε λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών γηπεδούχου στις εθνικές ομάδες Ανδρών και Ελπίδων.

Έπειτα από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, η Καλαμάτα επέστρεψε στις νίκες, χάρη στα γκολ των Φελίπε (20′), Τάτο (25′ πέναλτι),Γρίβας (29′)και Λουκίνα (50′).

Ο Κολλάς στο 81′ επέτρεψε στα Χανιά να πανηγυρίσουν (2-1) στην Άρτα, αφού ο Ντοαναλντόνι ισοφάρισε γρήγορα (26′) το γκολ του Βασιλόγιαννη (14′) με το οποίο άνοιξε το σκορ η ομάδα της Κρήτης.

Το αυτογκόλ του Καλύβα (84′) έκρινε την αναμέτρηση της Κηφισιάς με το Αιγάλεω (1-0), η ουραγός Ζάκυνθος υποχρέωσε σε ισοπαλία (1-1) τον Παναθηναικό Β’ στην Αθήνα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με γκολ του Νταρζίσιο, η Επισκοπή βύθισε (1-0) κι άλλο τον Ηρόδοτο.

Αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2:

Βέροια-Ηρακλής 3-1

Αλμωπός Αριδαίας-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Καβάλα-ΠΑΟΚ Β΄ 1-1

Θεσπρωτός-Τρίκαλα 2-0

Πιερικός-Απόλλων Λάρισας 3-2

Απόλλων Πόντου-Πανσερραϊκός 1-0

Ξάνθη-ΑΕΛ 2-0

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Β. αναβλήθηκε

Ρεπό: Νίκη Βόλου

Αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:

Καλαμάτα-ΟΦ Ιεράπετρας 4-0

Καραϊσκάκης Αρτας-Χανιά 1-2

Παναθηναϊκός Β’-ΑΠΣ Ζάκυνθος 1-1

Κηφισιά-Αιγάλεω 1-0

Ρόδος-Λεβαδειακός 0-4

Επισκοπή-ΠΑΣΑ Ηρόδοτος 1-0

Ρεπό: Αστέρας Βλαχιώτη

– Ο αγώνας ΑΕΚ Β’ – Καλλιθέα αναβάλλεται λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ Β’ στις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Ελπίδων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις