Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Super League: Τι συζήτησαν Βρούτσης και ΠΑΕ – Η ΑΕΚ θέλει να ανοίξει όποιο γήπεδο πληροί τα μέτρα της κυβέρνησης

Super League: Τι συζήτησαν Βρούτσης και ΠΑΕ – Η ΑΕΚ θέλει να ανοίξει όποιο γήπεδο πληροί τα μέτρα της κυβέρνησης
Eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (21.12.2023) η προκαθορισμένη σύσκεψη των εκπροσώπων των ΠΑΕ της Super League με τους αρμόδιους υπουργούς -και τους γενικούς γραμματείς- και θέμα τα μέτρα κατά της αθλητικής βίας, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, συζήτησαν με τις ομάδες της Super Leagu τα μέτρα της κυβέρνησης, στη συνάντηση που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Το τριπλό θέμα τη σύσκεψης ήταν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, συγκεκριμένο μοντέλο καμερών στα γήπεδα και ταυτοπροσωπίες εισερχομένων οπαδών

Την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Αλέξης Αλεξίου ο οποίος -στην τοποθέτησή του- σύμφωνα με το ρεπορτάζ τόνισε αρχικά ότι η βία είναι “κοινωνικό και όχι ποδοσφαιρικό φαινόμενο. Εκμεταλλεύονται το ποδόσφαιρο για να παρεισφρέουν στον χώρο διαφόρων ειδών ακραία στοιχεία μεταξύ των οποίων ακόμα και φασίστες. Εμείς ως ΑΕΚ πρόσφατα είχαμε θύμα και το έχουμε ζήσει στο πετσί μας”.

Από εκεί και πέρα η Ένωση αποδέχθηκε πλήρως τον νέο τρόπο λειτουργίας με τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο και έθεσε ένα σημαντικό θέμα. “Είμαστε έτοιμοι, ακόμα και αύριο αν μας το ζητήσετε, να τα θέσουμε σε εφαρμογή. Όποιο γήπεδο είναι αυτή τη στιγμή έτοιμο μπορεί να ελεγχθεί. Αν ανταποκρίνεται και αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει λόγος τοποθέτησης μηχανημάτων ή τροποποίηση των υπαρχόντων είναι άδικο να μένει κλειστό μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Είναι κάτι που δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ αλλά για όποια άλλη ομάδα που είναι έτοιμη. Πρέπει τα γήπεδα που ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητά η Κυβέρνηση να ανοίξουν και τα παιχνίδια να γίνουν με κόσμο” τόνισε ο κ. Αλεξίου.

Στο αίτημα του κ Αλεξίου δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση.

ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις