Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Superleague 1, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιστροφή στις νίκες με Μάνταλο

Superleague 1, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιστροφή στις νίκες με Μάνταλο

Με γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 69ο λεπτό και του Καρίμ Ανσαριφάρντ το 88΄, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική της Superleague.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και πήρε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι της επιτρέπουν να ξεμπερδέψει με την τρίτη θέση, αλλά και να μειώσει τη διαφορά της στους 6 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που άφησε βαθμούς στο ντέρμπι με τον Άρη.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να χάνει την καλύτερη ευκαιρία στο πέμπτο λεπτό.  Ο Παναγιώτης Τσιντώτας πραγματοποίησε διπλή επέμβαση σε τετ-α-τετ με Περέα και Οικονομόπουλο κρατώντας το «μηδεν».

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται, πάντως, για πέναλτι του Καραχάλιου στον Ανσαριφάρντ στο 44′, το οποίο δεν είχε ο διαιτητής Παπαδόπουλος, αλλά ούτε το VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο κι ανέβηκε με την είσοδο του Πέτρου Μάνταλου. Στο 69΄ ο αρχηγός της ΑΕΚ στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, άνοιξε το σκορ. Ήταν μια σέντρα του Ρότα από δεξιά και ο αρχηγός που είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, κύλησε αρκετός χρόνος χωρίς να συμβεί το παραμικρό. ‘Αργησε και ο Μεταξάς να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις και το ματς είχε πλέον μπει στην τελική του ευθεία, όπου η ΑΕΚ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» με τον Ανσαριφάρντ να σκοράρει με κοντινή προβολή στο 88΄.

Με κορυφαίο τον Σάκχοφ ο οποίος δεν άφησε να περάσει… τίποτα από το χώρο του κέντρου, η ΑΕΚ έβγαλε ένα πολύ δύσκολο ματς χωρίς να απειληθεί από το 5ο λεπτό και μετά. Έτσι πήρε μία νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν για να συνέλθει ψυχολογικά και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί αγωνιστικά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (90΄ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, ‘Αμραμπατ, Γκαρσία (90+2΄ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (67΄ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (66΄ Ρίζος), Παντελάκης, Καραχάλιος (80΄ Λώλης), Στάνκο, Οικονομόπουλος (Μπρένερ), Λιάσος (80΄ Μορέιρα), Ντομίνγκεθ (90΄ Μίνα), Περέα.

Τα γκολ της ΑΕΚ

Τα highlights του αγώνα:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις