Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-2: «Γκέλα» για την Ένωση πριν τον Ολυμπιακό

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-2: «Γκέλα» για την Ένωση πριν τον Ολυμπιακό
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ έμεινε στο 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την 9η αγωνιστική της Superleague 1 και έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνη της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πριν το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό.

Η Ένωση προηγήθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία στο ξεκίνημα του αγώνα και έχασε πολλές ευκαιρίες για να “καθαρίσει” το ματς, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στην πρώτη τους μεγάλη φάση με τον Ιωαννίδη στο 41′. “Χτυπώντας” μάλιστα και σε μία αντεπίθεση στο 62′ με τον Παμλίδη, έφεραν… τούμπα το ματς, για να διαμορφώσει ο Αραούχο το τελικό σκορ στο 80′.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Γιαννίκη δεν βρήκε στα τελευταία λεπτά και ένα νικητήριο γκολ, με αποτέλεσμα να έχει την πρώτη απώλεια βαθμών με τον Τρικαλινό τεχνικό στον πάγκο της.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και “απείλησε” μόλις στο 5′ με ένα πανέμορφο “ψαλιδάκι” του Αραούχο, ενώ αμέσως μετά, ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα άουτ από κοντά. Το γκολ ήρθε τελικά στο 13′, με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει άλμα 2,4 μέτρων μετά από κόρνερ του αρχηγού της Ένωσης και να στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα για το 1-0 στην αναμέτρηση.

Ο Απόλλων Σμύρνης λίγο έλειψε να “απαντήσει” μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς ο Φατιόν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από απόκρουση του Στάνκοβιτς σε προσπάθεια του Τσιλούλη, αλλά ο διαιτητής έδειξε φάουλ στον τερματοφύλακα της Ένωσης, το οποίο επιβεβαίωσε και το VAR.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια και με κατοχή άνω του 70% “πίεσε” για ένα δεύτερο τέρμα. Ο Λε Ταλέκ αστόχησε όμως ανενόχλητος μέσα στην περιοχή στο 21′, ενώ στο 29′ ο Αραούχο νικήθηκε από τον Κότσαρη σε τετ-α-τετ.

Σημαντική ευκαιρία έχασε και ο Τσούμπερ για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη στο 34′, με τον Κάστρο να κοντράρει το σουτ του την τελευταία στιγμή, αποτρέποντας ένα δεύτερο γκολ.

Ο “νόμος του ποδοσφαίρου” επιβεβαιώθηκε έτσι στο 41′, αφού σε μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές του στο ματς, ο Απόλλων Σμύρνης ισοφάρισε σε 1-1, με κεφαλιά του Ιωαννίδη σε εκπληκτική σέντρα του Νίκο Μαρτίνεζ.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, έχοντας και δοκάρι με κεφαλιά του Σιμόες στο 57′.

Η “ελαφρά ταξιαρχία” ήταν όμως αυτή που “χτύπησε” ξανά στη μοναδική της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Τσιλούλη να φεύγει στην αντεπίθεση, να μην μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς σε τετ-α-τετ, αλλά τον Παμλίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά σε κενή εστία, στην εξέλιξη της φάσης, για το 2-1.

Η ανατροπή του σκορ “πάγωσε” την ΑΕΚ, η οποία άργησε στη συνέχεια να αντιδράσει, αλλά βρήκε το γκολ με τον Αραούχο στο 80′. Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε φανταστική κεφαλιά στο “γάμα” της εστίας των γηπεδούχων και ισοφάρισε σε 2-2, βάζοντας “φωτιά” στα τελευταία λεπτά.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας αποδείχθηκε… μοιραίος όμως για την Ένωση στη συνέχεια, αφού στο 86′ έκανε… τσαφ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις μία απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα πάνω από το τείχος και προς τα δίχτυα, αλλά ο Κότσαρης με απίθανη απόκρουση “έσωσε” την ομάδα του.

Το 2-2 ήταν έτσι το τελικό σκορ, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να πανηγυρίζει τον 6ο βαθμό του στη φετινή Superleague 1, την ώρα που η ΑΕΚ έχασε τους πρώτους της βαθμούς με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο, για την πρώτη ισοπαλία μετά από τέσσερις σερί νίκες.

Η Ένωση έχασε έτσι την ευκαιρία να προσπεράσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν τον υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ, την ώρα που η “ελαφρά ταξιαρχία” απομακρύνθηκε κι άλλο από τον Ατρόμητο στην τελευταία θέση.

Οι συνθέσεις στο Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες (32′ Ντεντάκης), Άλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης, Μαρτίνες (81′ Ματέι), Παμλιδης (89′ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης (89′ Φαν Λα Πάρα)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα (84′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (72′ Χατζισαφί), Σιμόες, Λε Ταλέκ (65′ Ανσαριφάρντ), Μάνταλος, Γκαρσία (72′ Αμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις