Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 1-0: Η πρώτη νίκη στα play out του δίνει και ελπίδα παραμονής

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 1-0: Η πρώτη νίκη στα play out του δίνει και ελπίδα παραμονής
Intime.gr

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε την πρώτη της νίκη στη διαδικασία των play out της Superleague 1, επικρατώντας εντός έδρας του Παναιτωλικού με 1-0 (2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος) και έχοντας δει νωρίτερα την Λαμία να χάνει από τον ΟΦΗ, μπορεί να ελπίζει στο… θαύμα της παραμονής, μέσω των μπαράζ.

Με τη νίκη του αυτή -και σε συνδυασμό με την ήττα της Λαμίας, νωρίτερα- ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης έφτασε τους 16 βαθμούς και βρίσκεται στο -5 από την ομάδα της Φθιώτιδας και τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Ο Παναιτωλικός παρέμεινε στους 32 βαθμούς, αλλά δεν κινδυνεύει.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ χαμηλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάση. Ο Παναιτωλικός είχε μια… ελαφρά υπεροχή, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε τελικά να γίνει πιο πιεστικός, κερδίζοντας αρκετές στατικές φάσεις.

Τελικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 34′. Ο Ντεντάκης έκανε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντάουντα πήρε την κεφαλιά, ο Ανέστης απέκρουσε, αλλά η μπάλα έφτασε και πάλι στον επιθετικό του Απόλλωνα, που με ακόμα μια κεφαλιά από κοντά, έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” μετά από τις 20 Φεβρουαρίου και το πρώτο του Ντάουντα μετά από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να κάνει τα… απαραίτητα στην επανάληψη και να διατηρήσει την πρωτοπορία του στο σκορ. Μάλιστα, στο 53′ πλησίασε σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Ανέστης “έβγαλε” το πλασέ του Ιωαννίδη μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Ο Παναιτωλικός, πάντως, προσπάθησε για την ισοφάριση και την… άγγιξε στο 79′, με τον Σορκάν να διώχνει εντυπωσιακά -με το ένα χέρι- το πλασέ του Βέργου, σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Παρά την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Αγρινίου για ένα γκολ, το 1-1 δεν άλλαξε.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις