Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-3: Τρίποντο που τον καθιερώνει στην εξάδα των Play Offs

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-3: Τρίποντο που τον καθιερώνει στην εξάδα των Play Offs
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη που ήθελε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης επικρατώντας με 3-0 στη Ριζούπολη στο εξ΄αναβολής ματς της 14ης αγωνιστική της Superleague 1.

Σημαντικό βήμα για να βρεθεί στην εξάδα που οδηγεί στα Play Offs έκανε ο Παναθηναϊκός που με δύο εύστοχα πέναλτι από Παλάσιος (13′) και Αΐτορ (17′) και ένα αδιανόητο αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη (87′) πέρασε νικηφόρα με 3-0 από την Ριζούπολη, «βυθίζοντας» κι άλλο τον Απόλλωνα Σμύρνης που παραμένει ουραγός με 10 πόντους και για άλλο ένα ματς έμεινε μακριά από το γκολ. Στην 4η θέση με 36 βαθμούς πλέον το «τριφύλλι».

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Με διάθεση να… περιμένει μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ματς που έδωσε χώρο και τη μπάλα στον Απόλλωνα επιχειρώντας να χτυπήσει γρήγορα σε κάποια αντεπίθεση. Η «ελαφρά ταξιαρχία» έτσι κι αλλιώς δεν είχε την πολυτέλεια να πάει απλά για τον βαθμό και βγήκε στην επίθεση, χωρίς να απειλήσει, αλλά δίνοντας τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βρει χώρους. 

Τελικά στο 13′ μετά από όμορφο συνδυασμό, ο Σάντσες σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Αΐτορ πήγε για την κεφαλιά αλλά το πόδι αμυνόμενου να τον βρίσκει στο κεφάλι και έτσι καταλογίστηκε άμεσα πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Παλάσιος για το 0-1.

Πριν καν προλάβει να συνέλθει ο Απόλλων από το σοκ, μετά από πλάγιο, ο Ιωαννίδης υποδέχτηκε την μπάλα, ο Κάστρο τον πάτησε και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα ξανά στο 17′. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Αΐτορ αλλά η κατάληξη ήταν ίδια, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2. 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 32’ μετά από εξαιρετική ασίστ του Αϊτόρ, ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως έκανε μία ντρίμπλα παραπάνω κι ένα όχι και τόσο δυνατό σουτ, δίνοντας την ευκαιρία στον Βέρχουλστ να μπλοκάρει εντυπωσιακά.

Στο 36’ από νέα ατομική ενέργεια του Αϊτόρ, ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον γκολκίπερ του Απόλλωνα, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το ημίχρονο, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φέστα προσπάθησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του με την είσοδο των Παμλίδη, Βιτλή, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έχασε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία στο 53’ με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά μετά την υποδειγματική σέντρα του Χουάνκαρ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 57’ ο Αϊτόρ έπιασε πολύ δυνατό σουτ λίγο άουτ, ενώ στο 62’ ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ σε τετ-α-τετ, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει στη συνέχεια πολύ ψηλά άουτ.

Στο 76’ ο Φώτης Ιωαννίδης, δευτερόλεπτα πριν περάσει εκτός γηπέδου δίνοντας τη θέση του στον Καρλίτος, έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία, καθώς δεν πρόλαβε για… εκατοστά να βρει την μπάλα στο γύρισμα του Χατζηγιοβάνη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παμλίδης βρήκε λίγο χώρο και σούταρε με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 79’ ο Χατζηγιοβάνης απέτυχε ανενόχλητος να σκοράρει, πλασάροντας άψυχα πάνω στον Βέρχουλστ.

Στο 80’ ο Ντάουντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως το πλασέ του δεν ανησύχησε τον Διούδη, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Στο 87’ οι «πράσινοι» έφτασαν εντέλει σε τρίτο γκολ, όταν από γύρισμα του Αϊτόρ στην περιοχή, ο Μπαξεβανίδης στην προσπάθειά του να αποκρούσει την έστειλε με δύναμη στο βάθος της εστίας του Βέρχουλστ.

Στο 90’+1′ ο Χατζηγιοβάνης μετά από συνεργασία με τον Καρλίτος αστόχησε απελπιστικά από πολύ πλεονεκτική θέση και έτσι το 0-3 έμεινε ως το τέλος του ματς, αφήνοντας ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους και προβληματισμένους του γηπεδούχους που είναι σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με την παραμονή τους στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Γιακιμόφσκι (46’ Βιτλής), Κάστρο (46’ Παμλίδης), Σλίβκα, Τσιλούλης (61’ Λα Πάρα), Μαρτίνεζ (76’ Ντάουντα), Τσιμπσάχ, Σίγκνεβιτς (71’ Ν. Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ (89’ Σιδεράς), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (72’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (72’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (89’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Φ. Ιωαννίδης (76’ Καρλίτος).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις