Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1, Άρης – Ολυμπιακός 0-1: Νίκησαν οι Πειραιώτες παρά τις αλλαγές

Superleague 1, Άρης – Ολυμπιακός 0-1: Νίκησαν οι Πειραιώτες παρά τις αλλαγές
ΦΩΤΟ Intime

Ο αδιάφορος Ολυμπιακός, αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 επί του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 7η αγωνιστική των play off της Superleague 1

Οι Πειραιώτες έχουν ήδη πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, αλλά με ένα γκολ του Τικίνιο στο 55′ “άλωσαν” την έδρα των “κίτρινων” και τους έβαλαν δύσκολα στη “μάχη” για την έξοδο στην Ευρώπη, αφού πλέον ισοβαθμούν με την ΑΕΚ στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω στο πρώτο 20λεπτο. Ο Ολυμπιακός είχε μία καλή ευκαιρία για γκολ με τον Τικίνιο, που απέκρουσε ο Κουέστα, ενώ ο Άρης “απείλησε” με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.

Στη συνέχεια όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με κάποια σκληρά φάουλ να “χαλάνε” το ματς και την ένταση να πέφτει, με τους γηπεδούχους να έχουν μία χαμένη ευκαιρία λίγο πριν το ημίχρονο με τον Μαντσίνι να πλασάρει άουτ από κοντά, αλλά να υποδεικνύεται στη συνέχεια και σε θέση οφσάιντ.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του 45λέπτου. Ο Ολυμπιακός άλλαξε όμως τα δεδομένα του αγώνα λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αφού κατάφερε να βρει το γκολ με τον Τικίνιο στο 55′. Από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου που απέκρουσε ο Κουέστα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε το “ριμπάουντ” και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Το άνοιγμα του σκορ βελτίωσε ξανά και το ρυθμό, με τον Άρη να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και τους Πειραιώτες να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Και οι δύο ομάδες όμως είχαν κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα η πιο σημαντική στιγμή να έρθει στο 89′ με τον Κουέστα να λέει “όχι” σε σουτ του Βρουσάι από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, μετά από αντεπίθεση.

Το 1-0 υπέρ της ομάδας του Μαρτίνς έμεινε έτσι μέχρι τέλους και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πήρε τη νίκη για την υστεροφημία του, σε ένα ματς που μόνο ο Άρης είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης από την πλευρά της, όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, αλλά βρέθηκε στο -2 από τους “πράσινους” και ισοβαθμεί πια με την Ένωση στην 4η θέση της Superleague 1.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Ολυμπιακός

Άρης (Χέρμαν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (66’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε, Πάλμα (56’ Ντιαγέ), Μαντσίνι (76’ Μάνος).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος Α., Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (77’ Καρμπόβνικ), Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (68’ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82’ Σουρλής), Τικίνιο (76’ Ελ Αραμπί).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις