Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Superleague 1, Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-5: Ιστορική νίκη από τους Ηπειρώτες στο «Βικελίδης»

Superleague 1, Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-5: Ιστορική νίκη από τους Ηπειρώτες στο «Βικελίδης»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Άρης έπεσε θύμα έκπληξης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» καθώς ηττήθηκε με το… αδιανόητο 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 10η αγωνιστική της Superleague

Σε «φονέα» των μεγάλων έχει εξελιχθεί φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μετά τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, νίκησε και τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το απίστευτο 5-0  και εδραιώθηκε στην εξάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα Play Offs. «Μαύρο» βράδυ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που μέχρι σήμερα είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα αλλά έπεσε θύμα της απίστευτης εμφάνισης των Ηπειρωτών. 

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς 

Ο Άρης έδειξε διάθεση να επιτεθεί από το πρώτο λεπτό στο ματς, αλλά μόλις στο 5ο λεπτό υπέστη ψυχρολουσία. Ο Σάλιακας σέντραρε από δεξιά και βρήκε τον αμαρκάριστο Σνάιντερ στη μικρή περιοχή, που με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν άμεσα τις γραμμές τους πολύ ψηλά πιέζοντας για την ισοφάριση, αλλά στο 9′ ο ΠΑΣ ήταν που πλησίασε ξανά στο γκολ, αφού ο Περέα έφυγε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση και πάτησε για τον Σνάιντερ, το σουτ του οποίου βρήκε στα σώματα.

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους «κίτρινους», οι οποίοι προσπαθούσαν από αέρος να απειλήσουν. Τελικά στο 16′ πέρασε η κάθετη πάσα στον Καμαρά, αλλά ο Πίρσμαν πρόλαβε με σωτήρια προβολή πριν ο επιθετικός των γηπεδούχων εκτελέσει στο τετ-α-τετ. Στο 29′ μία καλή ατομική προσπάθεια και σουτ του Γκάμα κατέληξε στα χέρια του Λοντίγκιν και ο Άρης έμοιαζε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έξι λεπτά αργότερα ήρθε δεύτερη ψυχρολουσία. 

Η κάθετη πάσα του Πίρσμαν στον Μιλιντσεάνου έκοψε στα… δύο την άμυνα των γηπεδούχων με τον Μολδαβό να σκοράρει για το 0-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Ιτούρμπε έχασε μοναδική ευκαιρία στο 39′ να μειώσει στο σκορ και το 0-2 έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές, ρίχνοντας στη «μάχη» τους Σάσα και Μαντσίνι με τον Άρη να βγάζει ενθουσιασμό στα πρώτα λεπτά αλλά… Ο πολύ διαβασμένος ΠΑΣ περίμενε ξανά τη στιγμή του και σε άλλη μία αντεπίθεση ο Περέα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με «αλήτικη» λόμπα έκανε το σκορ 0-3 «παγώνοντας» τους… πάντες. 

Ο Μάντζιος έδωσε σύνθημα για φουλ επίθεση, βάζοντας και το Μάνο στο ματς, αλλά παρά την όποια πίεση, η άμυνα του ΠΑΣ ανταποκρινόταν, ενώ στη δύσκολη φάση του 64ου λεπτού, ο Λοντίγκιν εκτινάχθηκε και έδιωξε την καρφωτή κεφαλιά του Καμαρά.

στο 70′, έπειτα από τη χρήση του VAR, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μπαντού Εντιαγέ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Εραμούσπε για το 0-4. Το… τελειωτικό χτύπημα στους γηπεδούχους έδωσε με “ξερό” αριστερό σουτ ο Μορέιρα στο 85′, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών του Άρη. Το 0-5 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να νικά για δεύτερη φορά στην ιστορία του τον Άρη εκτός έδρας και να σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας εκτός εξάδας τους «κίτρινους». 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάκιτς (46′ Σάσα), Εντιαγέ (82′ Ματίγια), Τζέγκο (58′ Μάνος), Γκάμα, Ιτούρμπε (46′ Μαντσίνι), Γκαρσία, Καμαρά (82′ Λόπεθ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Κάργας (81′ Παντελάκης), Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος (82′ Λιάσος), Γκαρντάβσκι (81′ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου (63′ Μορέιρα).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις