Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Superleague 1, Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-2: Επιστροφή στις νίκες και τώρα ΠΑΟΚ

Superleague 1, Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-2: Επιστροφή στις νίκες και τώρα ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 19η αγωνιστική της Superleague 1, επιστρέφοντας στις επιτυχίες και πλέον στρέφει την προσοχή της στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας. Παρέμειναν πολύ χαμηλά οι Περιστεριώτες.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, από τον Τζαβέλλα αρχικά στο 22′ και τον Τσούμπερ στο 51′ η ΑΕΚ νίκησε σχετικά εύκολα τον Ατρόμητο με 2-0 και επανήλθε στις νίκες και την ηρεμία πριν την κρίσιμη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Παράλληλα «βύθισε» περαιτέρω τον Ατρόμητο, που παραμένει προτελευταίος στη βαθμολογία, ενώ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μουνίθ στο επόμενο ματς, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από χτύπημα στον Ρότα. 

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

To ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν «μουδιασμένα» το ματς, περισσότερο «μετρώντας» η μία την άλλη παρά έχοντας διάθεση να κυριαρχήσουν. Πρώτη αξιόλογη φάση ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χατζηεμμανουήλ μόλις στο 2′, αλλά μετά τίποτα… Στο 22′ και μετά από γέμισμα στην περιοχή του Ατρομήτου ο Λιβάι Γκαρσία ήταν που κοντρόλαρε, έκανε την προσποίηση και σούταρε, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει, αλλά τον Τζαβέλλα να παίρνει το «ριμπάουντ» και στην κίνηση να ανοίγει το σκορ για την Ένωση.

Οι φάσεις που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν ελάχιστες, με την ΑΕΚ να ζητά πέναλτι στο 28΄ σε πέσιμο του Μάνταλου, αλλά ο διαιτητής Γκορτσίλας έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Το 2-0 ήρθε στο 51΄ για την ΑΕΚ, μετά από υπέροχη ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία από τα δεξιά, ο οποίος έκανε το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσούμπερ αφύλαχτος από κοντά «έγραψε» το 2-0.

Ουσιαστικά το ματς τελείωσε στο 65΄. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Ρότα και Μουνίθ, οι δύο παίκτες είχαν έντονο διάλογο, με τον ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου να χτυπά τον νεαρό αμυντικό της ΑΕΚ και να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα. Μέχρι το τέλος του ματς η ΑΕΚ δημιούργησε άλλες δύο καλές ευκαιρίες, με σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 60′ που απέκρουσε ο Γιαννιώτης και τον Ανσαριφάρντ να σημαδεύει το δοκάρι σε τετ-α-τετ, αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ έτσι κι αλλιώς.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε για την μείωση, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα, με την κεφαλιά του Ντένιτς στο 75′ να περνάει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 90′ ο Κλωναρίδης είδε τον Μοχαμαντί να τον προλαβαίνει πριν εκτελέσει σε τετ-α-τετ. 

Με αυτή τη νίκη ΑΕΚ ανέβηκε στους 36 βαθμούς και ακολουθεί κατά πόδας τον ΠΑΟΚ που είναι δεύτερος με 37, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε προτελευταίος με 10 πόντους. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Στρουγγής, Βασιλαντωνόπουλος, Καρτάλης (64΄ Σπιριντόνοβιτς), Χαρίσης (83΄ Έρλινγκμαρκ), Ντένιτς, Μπεντινέλι (78΄ Καρτάλης), Μουνίθ, Κουλούρης.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Χατζηεμαννουήλ, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (75΄ Σιμόες), Λε Ταλέκ, Μάνταλος (53΄ Γέβτιτς), Γκαρσία (64΄ Μισλέν), Τσούμπερ (64΄ Αμραμπάτ), Ανσαριφάρντ (75΄ Αραούχο).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις