Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1, ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-4: «Τρελό» ματς και μεγάλο διπλό για τους Αγρινιώτες

Superleague 1, ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-4: «Τρελό» ματς και μεγάλο διπλό για τους Αγρινιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Σπουδαίο διπλό επί του ΟΦΗ με 4-2 πήρε ο Παναιτωλικός για την 19η αγωνιστική της Superleague, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς της σεζόν μέχρι τώρα, συνεχίζοντας έτσι το νικηφόρο σερί των τελευταίων ημερών και πλέον «κρυφοκοιτάζει» την εξάδα που οδηγεί στα Play Offs. 

Δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη, μετά το διπλό επί της ΑΕΚ, και τρίτη συνολικά σε έξι μέρες μαζί με το 2-1 επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Παναιτωλικός συνέχισε το ονειρικό σερί του, περνώντας σαν… άνεμος από το «Γεντί Κουλέ» όπου νίκησε 2-4 τον ΟΦΗ. 

Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να αιφνιδιάζουν μόλις στο 9′ τους Κρητικούς, αφού ο Μεντόζα άνοιξε το σκορ παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από δικό του χαμένο πέναλτι. Ο ΟΦΗ αντέδρασε άμεσα αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του αγώνα και πιέζοντας στα 3/4 του γηπέδου. Οι Κρητικοί έχασαν ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι στο 14′ με τον Ντε Γκουζμάν, πριν τελικά φτάσουν στην ισοφάριση με όμορφο πλασέ του Νέιρα, πάνω από τον τερματοφύλακα σε τετ-α-τετ στο 43′.

Πάνω όμως που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελείωνε ισόπαλο, ο Παναιτωλικό «χτύπησε» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού ο Κορνέλιους με κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, άφησε άγαλμα τον Βάτερμαν και διαμόρφωσε το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις και πιέζοντας ψηλά με στόχο το τη γρήγορη ισοφάριση, αλλά αντί αυτού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3 στο 53′, αφού σε ταχύτατη αντεπίθεση του Παναιτωλικού ο Καρέλης εκτέλεσε εν κινήσει και… πέφτοντας τον Βάτερμαν. 

Ο ΟΦΗ βγήκε μπροστά στην ύστατη προσπάθεια να φέρει τα πάνω κάτω και τελικά μείωσε σε 2-3 στο 67′ με όμορφο σουτ του Νέιρα, που έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία. Οι Αγρινιώτες έδειχναν να μην πατούν πλέον καλά και ο ΟΦΗ φλέρταρε με την ισοφάριση, αλλά στο 80′ ο Νέιρα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι εκτελώντας το πέναλτι, που κέρδισε ο Ντουρμισάι από τον Κορνέλιους, και η ευκαιρία χάθηκε.

Ο Παναιτωλικός μάλιστα σε αντεπίθεση στις καθυστερήσεις βρήκε ένα ακόμα γκολ, με τον Βέργο να πλασάρει από κοντά τον Βάτερμαν, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.  Στους 21 βαθμούς και στο -5 από την εξάδα πλέον ο Παναιτωλικός, στους 26 και 6ος παρέμεινε ο ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (83΄ Στάικος), Βούρος, Διαμάντης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (60΄ Φαν Ντάινεν), Τοράλ (83΄ Ναμπί), Τσιλιανίδης (46΄ Ντουρμισάι), Νέιρα, Λάμπρου.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Μάλης, Λούι, Μάρτενσον, Φλόρες, Μόρσεϊ (82΄ Αποστολάκης), Μεντόσα (67΄ Ντουάρτε), Μπαρμπόσα (71΄ Τσιγγαρας), Καρέλης (82΄ Βέργος).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις