Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Superleague 1, Ολυμπιακός – Ιωνικός 1-0: Νίκησαν και ξέφυγαν οι Πειραιώτες πριν την ΑΕΚ

Superleague 1, Ολυμπιακός – Ιωνικός 1-0: Νίκησαν και ξέφυγαν οι Πειραιώτες πριν την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του Ιωνικού με 1-0 χάρη στο γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 17ο λεπτό για την 9η αγωνιστική της Superleague. Στο+3 βρίσκονται πλέον οι Πειραιώτες από την ΑΕΚ πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω την ήττα της Πέμπτης στο Europa League κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, δίχως να εντυπωσιάσει με την απόδοση του.

Παράλληλα, με το «τρίποντο» επί του εξαιρετικού Ιωνικού, οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο που έχουν από την έναρξη της περιόδου (7-2-0), ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν για 4η φορά στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε τρεις αναγκαστικές αλλαγές στο παιχνίδι, καθώς έφυγαν με ενοχλήσεις από τον αγωνιστικό χώρο οι Κούντε, Παπασταθόπουλος και Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να το “καθαρίσει” από νωρίς. Στο 3΄ ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά ο Χουτεσιώτης απόκρουσε σωτήρια το σουτ του. Ο Ο Ιωνικός «απάντησε» στο 5΄ με κλασική ευκαιρία και τον Βατσλίκ να νικά τον Τουράμ στο τετ-α-τετ που είχαν.

Ο Ιωνικός δεν είχε διάθεση να κλειστεί στην άμυνα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 17′, μάλιστα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Μασούρα. Προηγήθηκε η συνεργασία του Αγκιμπού Καμαρά με τον Γκάρι Ροντρίγκες και το γύρισμα του τελευταίου στην περιοχή, όπου ο Μασούρας «έγραψε» το 1-0 με πλασέ από το πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 στο 32′, όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη ο οποίος έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του ακραίου επιθετικού των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Μαρτίνς μπήκαν και πάλι πολύ δυνατά και στο 49′ πλησίασαν στο 2-0, ε τον Ροντρίγκες ν΄ αστοχεί από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Μετά το 55΄, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν απειλητικοί, με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 63΄ και 67΄ με τους Τουράμ και Καμπράλ για να φτάσει στην ισοφάριση.

Το παιχνίδι «άνοιξε» μετά το 70΄, με τον Ολυμπιακό να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 74΄ με τον Χουτεσιώτη να σταματά τον Ελ Αραμπί που ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, στην τελευταία σπουδαία φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς):  Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος (46΄ λ.τρ. Παπαδόπουλος), Σισέ, Εμβιλά, Κούντε (41΄ λ.τρ. Μαντί Καμαρά), Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες (62΄λ.τρ. Ονιεκούρου), Μασούρας (72΄ Ανδρούτσος), Τικίνιο (72΄ Ελ Αραμπί)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Βαφέας (90΄+2 Μανάλης), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Καμπράλ (76΄ Λένις), Ματσούκας (76΄ Ντελγκάδο, 90΄+2 Κάνιας), Ντάλσιο, Άοσμαν, Τουράμ 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις