Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Superleague 1, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0: Μπρινιόλι και άμυνα σταμάτησαν τους Πειραιώτες

Superleague 1, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0: Μπρινιόλι και άμυνα σταμάτησαν τους Πειραιώτες
Intime.gr

Οι… κάννες των επιθετικών έμειναν χωρίς καπνό. Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός “χάθηκε” στην “ομίχλη” των καπνογόνων της εξέδρας και της δυσκολίας των δυο “αιωνίων” να δημιουργήσουν φάσεις (0-0). Μεγάλη εμφάνιση από τον τερματοφύλακα Μπρινιόλι και την πράσινη άμυνα. Αρκετά λάθη και νευρικό παιχνίδι. Ο Αγκιμπού Καμαρά ξεχώρισε από τους Πειραιώτες.

Ο Παναθηναϊκός ύψωσε… τείχος στην έδρας του Ολυμπιακού (0-0) κι έτσι -με το βαθμό που απέκτησε- έφτασε τους επτά βαθμούς στον σχετικό πίνακα της Superleague 1, μετά από 5 αγωνιστικές. Την ίδια στιγμή, οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν τους 11 βαθμούς και είδαν τους ΠΑΟΚ και Βόλο να μένουν μόνοι στην πρώτη θέση.

Να αναφέρουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο 0-0 στο Φάληρο μετά τη σεζόν 2007-08 ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι άργησε αρκετά να πιάσει καλό ρυθμό, μετά και την περίπου επτάλεπτη διακοπή, για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν νευρικοί στις κινήσεις τους, με σωστή πίεση στο χώρο του κέντρου και αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από την πλευρά του Παλάσιος (είχε “μάχες” κυρίως με τον Σισέ) ενώ ο Ολυμπιακός βασίστηκε κυρίως στις προσπάθειες των Αγκιμπού Καμαρά και Τικίνιο. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Λαλά από τα δεξιά.

Η πρώτη φάση στο ματς ήρθε στο 15′, με την άστοχη κεφαλιά του Σισέ, από εκτέλεση φάουλ.

Η πρώτη μεγάλη φάση του ντέρμπι χάθηκε στο 24′. Ο Λαλά έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά, ο Αγκιμπού Καμαρά έπιασε κακή κεφαλιά –στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα άουτ. Η πρώτη σημαντική φάση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 32′. Ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χατχηγιοβάνης πήρε δύσκολη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ

Αν και ο Ολυμπιακός είχε μια ελαφρά υπεροχή, το ματς κύλησε σε χαμηλούς ρυθμούς μέχρι το ημίχρονο. Στα τελευταία του λεπτά και πάλι ο Αγκιμπού Καμαρά προσπάθησε να σκοράρει με συρτό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να… πιάσει από το λαιμό τον Παναθηναϊκό. Τικίνιο, Αγκιμπού και Μασούρας ανέλαβαν να.. ανεβάσουν την ομάδα. Το “τριφύλλι” όμως έμεινε προσηλωμένο στα αμυντικά του καθήκοντα. Η ομάδα του Μαρτίνς δεν είχε καλή επιθετική ανάπτυξη, έψαξε τα σουτ και τις σέντρες, αλλά.. βρήκε σε τείχος. Στο 70′ πάντως, η σέντρα του Λαλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Βατσλίκ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Αλεξανδρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός πάντως άρχισε να βγάζει προβλήματα στην αμυντική του γραμμή, κυρίως από την πλευρά του Σάρλια. Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Βαλμπουενά (82′) για να.. στρώσει -έστω και αργά- μεσοεπιθετικά τους Πειραιώτες, ενώ στο 90′ έβαλε και τον Κούντε στο 90′. Μπρινιόλι και πράσινη άμυνα όμως… άντεξαν και έδωσαν στους φιλοξενούμενους το βαθμό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις