Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: «Ερυθρόλευκη» νίκη στο Αγρίνιο με Ελ Αραμπί

Superleague 1, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: «Ερυθρόλευκη» νίκη στο Αγρίνιο με Ελ Αραμπί
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα του Παναιτωλικού με 2-1 στο Αγρίνιο για την 8η αγωνιστική της Superleague και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ζορίστηκε αλλά πήρε το τρίποντο ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο, σε ένα ματς που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Πειραιώτες που προηγήθηκαν μόλις στο 13′ με τον Τικίνιο, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ένα δικό τους παιδί, ο Βέργος, έφερε το ματς στα ίσα για τον Παναιτωλικό. Η «λύτρωση» τελικά ήρθε από τον πάγκο, αφού Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί συνέβαλαν για να έρθει το γκολ της νίκης, με τον Γάλλο να κερδίζει το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μαροκινός στο 70′ για το τελικό 2-1, που κρατά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας και του επιτρέπει να στραφεί με ηρεμία στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τοςυ γηπεδούχους να δείχνουν από την αρχή πως έχουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να μην κλειστούν στα καρέ τους και μόλις στο 1ο λεπτό ο Φλόρες επιτέθηκε κατά μέτωπο και σούταρε άουτ από καλή θέση εκτός περιοχής.

Το πρέσινγκ όμως του Ολυμπιακού ψηλά δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν πραγματικότητα το πλάνο τους και αναδιπλώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, περιμένοντας να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» φαίνονταν αποφασισμένοι να βρουν νωρίς το γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια. 

Αυτή η στιγμή ήρθε στο 13′ όταν ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ και ο Τικίνιο  με καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες.

Ο Παναιτωλικός δεν το έβαλε όμως κάτω και δημιουργούσε επικίνδυνες προϋποθέσεις είτε με τον Φλόρες, είτε με τον Βέργο που έδινε ομηρικές μάχες με τον Μπα. 

Στο 23′ οι Αγρινιώτες δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, αφού ο Ντουάρτε έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Βέργο σε αντεπίθεση, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, να «χορεύει» τον Παπασταθόπουλο κα να πλασάρει τον Βάτσλικ για το 1-1. 

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ως το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κλασική φάση μπροστά στην εστία του Νίκου Μελίσσα.

Μονόλογος για τον Ολυμπιακό ήταν το δεύτερο μέρος, στο οποίο ο Μαρτίνς επέλεξε να ρισκάρει ρίχνοντας στο ματς του Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί που έμελλε να αλλάξουν και την αναμέτρηση. Ο Μελίσσας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Γιάννη Μασούρα (62’) στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «ρυθρολεύκων» αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού βγήκε άγαρμπα στη γωνία της περιοχής του, ανατρέποντας τον Ματιέ Βαλμπουενά, με τον Φωτιά να συμβουλεύεται και το VAR πριν καταλογίσει το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ στο 70ο λεπτό ο Ελ Αραμπί.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ανορθόδοξα και με πολλά γεμίσματα την εστία του Βάτσλικ στη συνέχεια με το 1-2 ωστόσο να μένει μέχρι το τέλος και τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μία σημαντική νίκη στη «μάχη» του τίτλου. 

Οι συνθέσεις του αγώνα

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνιες, Μπακαδήμας (84’ Καρέλης), Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76’ Αποστολάκης), Βέργος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (54’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (54’ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (90’+5’ Σισέ), Μασούρας, Λόπες (55’ Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82’ Κούντε).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις