Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Superleague 1, Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Τον προσπέρασε και πάει αήττητος στην Ευρώπη

Superleague 1, Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Τον προσπέρασε και πάει αήττητος στην Ευρώπη
Intime.gr

Η εντυπωσιακή πορεία του Παναθηναϊκού στα play off της Superleague 1 συνεχίζεται. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς νίκησε τον Άρη με 1-0 και συνέχισε αήττητη την πορεία της προς την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού “εισιτηρίου”, μέσω του μίνι πρωταθλήματος (μπορεί να το κάνει και σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου). Στην τρίτη θέση πλέον οι “πράσινοι”, που προσπέρασαν τους “κίτρινους”. Αποβλήθηκε στο 45 ο Καμαρά.

Το γκολ του Μπαρτ Σένκεφελντ έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη απέναντι στον Άρη (με δέκα από το 45′) και έστειλε τους “πράσινους” στην 3η θέση (54 βαθμούς) και στο +1 από τους Θεσσαλονικείς.

Παναθηναϊκός και Άρης έδωσαν έμφαση στην άμυνα τους στα πρώτα λεπτά του αγώνα -με πίεση στο χώρο του κέντρου- κι έτσι δεν είδαμε κάποια ομάδα να παίρνει τα.. ηνία. Το “τριφύλλι” είχε μια ελαφρά υπεροχή, το.. προσπάθησε από τα δεξιά με τον Παλάσιος, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν καλά κλεισμένοι.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε… στροφές στη συνέχεια και στο 20′ “άγγιξε” το γκολ. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε το… χαμηλό γύρισμα από δεξιά, ο Παλάσιος σούταρε -με τη μία- μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Τελικά, το 1-0 ήρθε στο 29′, με τον Σένκεφελντ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ.

Δευτερόλεπτα μετά το γκολ, ο Γκατσίνοβιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή (πέρασε ο Αλεξανδρόπουλος στο ματς) λόγω προβλήματος στον οπίσθιο μηριαίο. Ανάλογη εξέλιξη είχαμε στο 31′ και στον Άρη με τον Σάσα (στη θέση του πέρασε ο Ιτούρμπε). Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ματς μέχρι την ανάπαυλα, με τον Άρη να βγάζει εκνευρισμό και τον Καμαρά να παίρνει δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά και να αποβάλλεται στο 45′.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια σημαντική στιγμή για τον Παναθηναϊκό (50′). Ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα κοντά στο κόρνερ, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπράμπετς δεν μπόρεσε να διώξει, η μπάλα… στρώθηκε στον Αϊτόρ, αλλά ο αμυντικός του Άρη πρόλαβε κι έβαλε την κόντρα στο σουτ που έπιασε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός.

Η παρουσία του Μαντσίνι στην επίθεση -σαν… ψευτοεννιάρι- έκανε τον Άρη επικίνδυνο! Στο 54 ο Γκάνεα έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ, ενώ στο 54′ ο Αργεντινός επιθετικός είδε τον Μπρινιόλι να τον σταματάει. Το ματς είχε πάρει για τα καλά… φωτιά!

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Άρη να γίνεται πιο γρήγορος με επιθετικός, με την είσοδο του Ντιαγέ και την άνοδο του Ιτούρμπε. Μάλιστα, στο 60′ ζήτησε πέναλτι, για χέρι, αλλά το VAR δεν έδωσε κάτι. Ο Παναθηναϊκός είδε στο 65′ την εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση του 1-0, δεν απειλήθηκε καθόλου απ’ τον Άρη και πήρε άλλη μία νίκη, που τον έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις