Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Superleague 1, Παναθηναϊκός – Ιωνικός 4-1: «Κατηφόρα» στη Λεωφόρο με ασταμάτητο Καρλίτος

Superleague 1, Παναθηναϊκός – Ιωνικός 4-1: «Κατηφόρα» στη Λεωφόρο με ασταμάτητο Καρλίτος

Ο Παναθηναϊκός ήταν “καταιγιστικός” για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι και “διέλυσε” με 4-1 τον Ιωνικό για την 6η αγωνιστική της Superleague 1, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Οι “πράσινοι” ήταν εντυπωσιακοί επιθετικά και έφθασαν τα 13 γκολ σε τρία ματς στη Λεωφόρο, με τον Καρλίτος να πετυχαίνει χατ-τρικ και να φθάνει τα 7 τέρματα στη σεζόν. Ο Παλάσιος με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, σκόραρε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ ο Σάντσες είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Νικαιώτες.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε έτσι το απόλυτο στην έδρα του και έχει πια 10 βαθμούς, την ώρα που ο Ιωνικός έμεινε στους 5 βαθμούς, με τη δεύτερη σερί ήττα του στη Superleague 1.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά σε ένα ακόμη παιχνίδι στη Λεωφόρο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στο 7′ ο Χατζηγιοβάνης βρήκε με ωραία μακρινή μπαλιά τον Καρλίτος από αριστερά και ο Ισπανός συνέκλινε εξαιρετικά προς την περιοχή και πλάσαρε στην απέναντι γωνία για το 1-0 στο ματς.

Οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν όμως να διατηρήσουν για πολύ το προβάδισμά τους, αφού ο Ιωνικός ισοφάρισε στο 12′. Σε μία φάση διαρκείας μετά από κόρνερ, ο Σάντσες πήρε τρομερή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και “νίκησε” τόσο τον Μπρινιόλι, όσο και τον Αλεξανδρόπουλο πάνω στη γραμμή για το 1-1.

Η γρήγορη ισοφάριση δεν “έκοψε” πάντως το ρυθμό των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι έψαξαν αμέσως ένα δεύτερο γκολ. Στο 16′ ο Χατζηγιοβάνης με ωραία εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Χουτεσιώτη σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ στο 21′ πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων μετά από “μαγική” μπαλιά του Βιτάλ.

Ο Βραζιλιάνος από την πλευρά του αστόχησε σε βον πλανέ στο 26′, μετά από εντυπωσιακή ενέργεια και σέντρα ακριβείας του Αλεξανδρόπουλου, που ήταν εκπληκτικός στο ματς.

Ο διεθνής Έλληνας μέσος έκανε μάλιστα και την κάθετη πάσα στον Καρλίτος στο 38′, η οποία και επέτρεψε στον Ισπανό να πετύχει εύκολο πλασέ το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, για να “καθαρίσει” ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ιωνικός έδειξε διάθεση να πάρει την κατοχή της μπάλας, αλλά στο 53′ ο Βαφέας έκανε ολέθριο λάθος στην άμυνα και επέτρεψε στον Καρλίτος να φύγει μόνος στην αντεπίθεση και να “γράψει” το 3-1 στο ματς, κάνοντας χατ-τρικ.

Αμέσως μετά δε, ο Παλάσιος έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή και ανετράπη, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως τη βούλα του πέναλτι. Ο ίδιος ο Αργεντινός ανέλαβε και την εκτέλεση μετά από παρότρυνση των συμπαικτών του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και το 4-1 στην αναμέτρηση. 

Κάπως έτσι, το παιχνίδι έλαβε ουσιαστικά τέλος πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, αφού στη συνέχεια έγιναν πολλές αλλαγές από τον Γιοβάνοβιτς και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε.

Η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ήρθε στο 79′, όταν ο σκόρερ του Ιωνικού, Σάντσες, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα τάκλιν λίγο έξω από την περιοχή στον Χατζηγιοβάνη και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες στο τέλος.

Το 4-1 δεν άλλαξε πάντως μέχρι και τη λήξη, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις νίκες, με το απόλυτο των βαθμών στη Λεωφόρο, ενώ ο Ιωνικός ηττήθηκε για δεύτερο σερί ματς μετά την ήττα και από τη Λαμία, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Ιωνικός

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (86’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (81’ Μπουζούκης), Καρλίτος (70’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (82’ Αϊτόρ), Παλάσιος (70’ Βιγιαφάνιες).
Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Κωνσταντινίδης, Βαφέας, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας (69’ Μάναλης), Ματσούκας (69’ Μπάσα), Άοσμαν (86’ Μύγας), Καμπράλ (69’ Γκοτσούλιας), Τουράμ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις