Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Superleague 1, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3: Κούρτιτς και VAR έκριναν το ντέρμπι της Λεωφόρου

Superleague 1, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3: Κούρτιτς και VAR έκριναν το ντέρμπι της Λεωφόρου

Ματς γεμάτο καλό ρυθμό, φάσεις και ευκαιρίες, που τελικά πήγε στα… χέρια του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ανταγωνιστικό πρόσωπο, αλλά οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στη νίκη (3-1) στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Superleague 1. Ο Ντελ Θέρο Γκράντε υπέδειξε το πέναλτι στο 2-1 των φιλοξενούμενων με… χρήση της τεχνολογίας. Ο Κούρτιτς πέτυχε στα τελευταία λεπτά του τα ματς τα δυο γκολ του “δικέφαλου του Βορρά”.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε… χαρακτήρα στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό και σημείωσε «μεγάλο» διπλό (3-1) που τον έφερε στο -1 από την ΑΕΚ και τον κράτησε στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Απ’ την άλλη, το “τριφύλλι” παρέμεινε στους 11 βαθμούς και.. έπεσε στην 8η θέση.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα δυνατό… μπάσιμο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δημιουργώντας φάσεις από τις πτέρυγες. Ο ΠΑΟΚ έδειξε δυσκολία να περάσει με αξιώσεις τη σέντρα, αλλά στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια (13′) έφτασε στο 0-1. Μετά από ατομική προσπάθεια ου Ζίβκοβιτς, ο Άκπομ “εκτέλεσε” από το ύψος της μικρής περιοχής τον Μπρινιόλι.

Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα του ματς, αφού ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία στη συνέχεια, διαχειρίστηκε καλύτερα την πίεση των γηπεδούχων και έχασε μεγάλη ευκαιρία για νέο γκολ στο 27′. Δυο σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από τη μεγάλη περιοχή βρήκαν πάνω στον Βέλεθ.

Ο ΠΑΟΚ είδε στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό να… ανεβάζει στροφές και τον Βιεϊρίνια να γίνεται αναγκαστική αλλαγή (32′). Στο ίδιο λεπτό, το “τριφύλλι” έφτιαξε μια καλή φάση, με τον Χουάνκαρ να βγάζει την μπαλιά και τον Παλάσιος να μην πιάνει καλά την κεφαλιά.

Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν την ίδια παραγωγή φάσεων, αφού ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε στην άμυνα (στο 39′ ο Χουάνκαρ έκανε σωτήρια παρέμβαση στο σουτ του Άκπομ). Το “τριφύλλι” προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν πάει στα… αποδυτήρια, πίεσε, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 43′ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι, με τον διαιτητή να μην δίνει κάτι (ο Τέιλορ βρήκε την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά το VAR δεν είδε το χέρι )που ζήτησαν οι “πράσινοι”).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να έχει δυο καλά σουτ με τον Μουργκ (54′ και 55′). Στο πρώτο μάλιστα, ο Μπρινιόλι είχε μια εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε βρει… ρυθμό και στο 59′ κατάφερε να βάλει “φωτιά” στη Λεωφόρο. Ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα, ο Καρλίτος έστρωσε στον Μαουρίσιο και πρώην μέσος του ΠΑΟΚ (ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς) έπιασε ισχυρό συρτό σουτ και έκανε το 1-1, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να… πατήσει στο μομέντουμ και -έχοντας τη στήριξη των οπαδών του- να ανατρέψει το σκορ. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πίεση, αλλά ήταν και απειλητικός. Στο 73′ το “τριφύλλι” έχασε τεράστια ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ, με τον Μαουρίσιο να πιάνει κοντινή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 80′ είχαμε τη φάση που έκρινε τον νικητή του ντέρμπι. Μιχαηλίδης και Βιγιαφάνιες είχαν επαφή μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, ο διαιτητής περίμενε το VAR είδε ο ίδιος τη φάση στο onfield review, έδωσε τελικά πέναλτι και ο Κούρτιτς ήταν εύστοχος για το 1-2 των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε… όλα στα τελευταία λεπτά για να φτάσει στο βαθμό της ισοπαλίας, αλλά η “μπίλια” έκατσε στο ασπρόμαυρο με εντυπωσιακό τρόπο. Στην τελευταία φάση του ματς ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και ο Κούρτιτς -με απευθείας εκτέλεση- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-3.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις