Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Superleague 1, ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και επέστρεψε στις νίκες

Superleague 1, ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και επέστρεψε στις νίκες
Intime.gr

Για ένα ημίχρονο ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε μια σταθερή εικόνα μέσα στην Τούμπα, κρατώντας εύκολα το 1-1. Ο ΠΑΟΚ όμως κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, με τον Σφιντέρσκι να του δίνει το… κρίσιμο γκολ που τον οδήγησε στο τελικό 4-1. Κρίσιμο σημείο στο ματς, η αναγκαστική αλλαγή του Λισγάρα, αφού λίγο μετά οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και σκόραραν δις. Ακυρώθηκε με VAR τέρμα του Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε έτσι στα… τρίποντα, μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα και έφτασε τους 16 βαθμούς, μετά από 8 αγωνιστικές στη Superleague 1 (στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό), την ώρα που ο Απόλλων Σμύρνης παρέμεινε στους 5 βαθμούς και στην προτελευταία θέση.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Πριν καλά καλά οι δυο ομάδες δώσουν τις πρώτες μπαλιές στο ματς, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ (4′). Ο Μπίσεσβαρ έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή, Τέιλορ και Τουτουαρίμα “μπλέχτηκαν” (ο δεύτερος έβαλε… τρικλοποδιά στον πρώτο) με τον Κουτσιαύτη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να φτάσει και σε άλλα γκολ, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης βρήκε την ψυχολογία και στην πρώτη του φάση, έφερε το ματς στα ίσα. Η άμυνα των γηπεδούχων “κοιμήθηκε” στη σέντρα του Μαρτίνες, ο Τέιλορ… έχασε τον Παμλίδη, ο παίκτης των φιλοξενούμενων πετάχτηκε, πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το γήπεδο… κατηφόρισε στη συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για το γκολ. Στο 18′ ο Κότσαρης ήταν σε ετοιμότητα, στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ. Εντυπωσιακή ήταν και η επέμβαση του Έλληνα πορτιέρε σε σουτ του Αουγκούστο στο 25′. Ο Απόλλων Σμύρνης, όμως, “πάτησε” καλύτερα στη συνέχεια και έβαλε… δύσκολα στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έφτιαξε άλλη σημαντική φάση στο πρώτο μέρος, παρά τις προσπάθειες των Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με… φόρα στην επανάληψη και στο 49′ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Μετά από τρεις κεφαλιές και άστοχη έξοδο του Κότσαρη, ο Σφιντέρσι έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Ιωαννίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 54′ ο “δικέφαλος του Βορρά” σκόραρε με προβολή του Ελ Καντουρί -από μπαλιά του Σβαμπ, αλλά το VAR ακύρωσε το οριακό αυτό τέρμα, ως οφσάιντ!

Ο Απόλλων Σμύρνης δέχθηκε μεγάλη πίεση στα καρέ του και είδε τον Λισγάρα να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού (τον αντικατέστησε ο Ντεντάκης). Το γκολ έμοιαζε… θέμα χρόνου για να έρθει και τελικά μπήκε στο 66′. Ο Σφιντέρσκι βρήκε λίγο χώρο και με ωραίο διαγώνιο τελείωμα μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Κότσαρη και έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (2-1). Έξι λεπτά αργότερα, ο Μιχαηλίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 με κοντινή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δυο γκολ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου -έχοντας πλέον περισσότερη σιγουριά- προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, κάνοντας… διαχείριση, ενόψει Κοπεγχάγης. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έφτασε εύκολα στο φινάλε του αγώνα, διαμορφώνοντας στις καθυστερήσεις το τελικό 4-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αουγκούστο.

Δείτε ΕΔΩ το highlights του αγώνα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις